Jablkový krémový koláč

sledováno 1× zobrazeno 510×

Vložil(a): nikolava, 18. 9. 2017 20.21

Pro vegetariány 30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

Na náplň:
Solamyl
3 lžíce
Cukr
50 g
Žloutek
2 ks
Smetana ke šlehání
250 ml
Vanilkový cukr
1 ks
Na těsto / korpus:
Hladká mouka
200 g
Voda
2-3 lžíce
Vejce
1 ks
Máslo
100 g
Sůl
1 špetka
Vanilkový cukr
1 ks
ostatní:
Jablka
4 ks

Jablka omyjeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na měsíčky. Z mouky, špetky soli, změklého másla, vanilkového cukru, celého vejce a vody vypracujeme hladké těsto. Připravíme si zálivku na koláč. Ve smetaně rozpustíme oba cukry a prošleháme se žloutky a solamylem.

Koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Vypracované těsto vložíme do formy, poklademe jablky a přelijeme zálivkou.

Jablkový krémový koláč pečeme při 180 °C v předem vyhřáté troubě asi 50 - 60 minut.

Upečený jablkový krémový koláč s krémem necháme zcela vychladnout, pak ho nakrájíme na porce a podáváme ke kávě nebo čaji.

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (24 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

mikka27

mikka27, 2. 8. 2020, 11.23

Vláčný ,moc dobrý koláč

Gustawka, 4. 12. 2019, 22.18

velká dobrota

Trendyterka

Trendyterka, 22. 9. 2019, 11.40

Vypadá moc dobře. Neodolala bych

Trendyterka

Trendyterka, 22. 9. 2019, 10.08

Vypadá moc dobře. Neodolala bych

Sarka6, 3. 2. 2019, 20.47

Zkusím

Mygara

Mygara, 1. 1. 2019, 10.27

Výborné, také musím vyzkoušet

Žofinka

Žofinka, 31. 8. 2018, 14.08

Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Fuga

Fuga, 19. 12. 2017, 11.41

ten vypadá přímo luxusně

k.o.r.i.n.e.k, 14. 11. 2017, 15.07

Vypadá pěkně, manžel má rád koláče s jablky

annahb, 19. 9. 2017, 19.40

mnam hned bych si dala

© 2013 - 2020 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací