Jablkový koláč

sledováno 1× zobrazeno 398×

Vložil(a): Karin Boušková, 27. 1. 2016 11.21

30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

cukr krupice
1 hrnek
ořechy mleté
150 g
skořice mletá
1 lžička
cukr vanilkový
1 ks
mouka polohrubá
2 hrnek
máslo z kostky
1/8 g
jablka
1 kg

Cukr smícháme s vanilkovým cukrem a moukou. Do vymazané formy (v našem případě kulatá keramická) vrstvíme směs mouky a cukru, strouhaná jablka, pak skořici a ořechy a opět mouku s cukrem, polijeme máslem, pokračujeme vrstvou strouhaných jablek, skořicí a ořechy, na závěr přidáme mouku s cukrem, kterou zalijeme máslem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 C asi 50 minut.

Sdílejte:   | 
4

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (13 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Mygara

Mygara, 18. 11. 2018, 15.19

vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet

Fuga

Fuga, 23. 4. 2017, 8.13

moc krásný a lákavý

Zdeňka S., 11. 4. 2017, 10.29

Jé, ten vypadá dokonale, jablečné koláče miluju

Aliisha

Aliisha, 20. 12. 2016, 21.43

Dobrota velká to je. Tohle nikdy neomrzí. Jablka, ořechy a skořice to je dokonalá kombinace

Petra Schoberová, 5. 12. 2016, 22.18

dobrota

Sooňaa, 29. 11. 2016, 22.53

To vypada jednoduse a lakave musim vyzkouset

kajca, 28. 1. 2016, 13.13

No este som Nic podobné neskúsala,iba vymiesané a kolko tam ide vlastne toho masla?Vyzerá vsak dobre.

Karin Boušková, 1. 2. 2016, 16.55

je to v receptu napsáno 1/8 z kostky másla a kostka má 250 g

kajca, 1. 2. 2016, 19.13

Jááj,lebo je tam 1/8 g,tak som nerozumela,dakujem

Trixie

Trixie, 27. 1. 2016, 20.47

super jednoduchý recept, navíc osvědčená kombinace ořechů, jablek a skořice u nás nikdy nesklamala, ráda zkusím, dík:-)

Katka, 27. 1. 2016, 18.44

klasika, my děláme i bezlepkový

snany, 27. 1. 2016, 15.58

Kombinace jablek, skořice a ořechů je výborná. Také máme rádi jablečné koláče

Naši partneři

© 2013 - 2018 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací