Hruškový koláč s vanilkovým medem

sledováno 2× zobrazeno 363×

Vložil(a): Lucie2, 13. 10. 2014 14.00

Pro vegetariány 30 min. - 2 hod. složitější

Ingredience:

lučina
250 g
polotučný tvaroh
250 g
krupicový cukr do náplně
55 g
rozinky
35 g
nastrouhaná citrónová kůra
1 lžíce
vanilkový cukr
1 lžička
vejce
1 ks
listové těsto
500 g
hrušky
2 ks
cukr na hrušky
1 lžíce
máslo
50 g
med
175 g
vanilkový lusk
1 ks

1. Na tvarohovou náplň smíchejte prvních 7 ingrediencí. Listové těsto rozválejte na pečícím papíře do obdélníku 35 x 25 cm a přeneste na plech. Konce těsta mírně zarolujte dovnitř. Na těsto rozprostřete tvarohovou náplň a uhlaďte ji. Navrch naskládejte plátky neloupaných hrušek - jeden před druhý. Potřete máslem a posypte lžící cukru. V troubě vyhřáté na 200 °C pečte 20 minut.

2. Mezitím udělejte vanilkový med. Med dejte do rendlíku, z lusku vydlabejte dřeň a vmíchejte ji k medu. Do medu ponořte i lusk a na mírném plameni zahřívejte až k varu. Vařte 2 minuty, odstavte z ohně a vyjměte lusk.

3. Koláč podávejte posypaný moučkovým cukrem a zakapaný medem.

Sdílejte:   | 
3

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (14 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Zdeňka S., 11. 4. 2017, 13.08

Tomu bych teda neodolala, super

iva.t

iva.t, 8. 4. 2017, 13.40

Tak tohole bych si teď dala ke kafíčku

Aliisha

Aliisha, 21. 12. 2016, 21.12

Tohle může být velká dobrota.

Fuga

Fuga, 6. 12. 2016, 9.55

úžasný vzhled zákusku

Sooňaa, 30. 11. 2016, 9.30

Velice zajimava kombinace s lucinou,musim nekdy vyzkouset,ale.bez medu,na ten jsem alergicka

Rulficka48

Rulficka48, 31. 10. 2016, 23.02

Super

jajulaš, 8. 9. 2016, 21.22

dala bych si

Kadlecova-Alena, 28. 4. 2016, 23.47

Stary dobry klasicky kolac. Sladoucky. Diky za recept.

Petra Schoberová, 2. 3. 2016, 13.00

zajímavé vyzkouším

mckvak, 26. 11. 2015, 17.40

Vonavy recept

Bellissima, 8. 6. 2016, 23.45

sladke a vynikajici

Naši partneři

© 2013 - 2017 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací