Hruškový koláč s vanilkovým medem

sledováno 2× zobrazeno 1096×

Vložil(a): Lucie2, 13. 10. 2014 14.00

Pro vegetariány 30 min. - 2 hod. složitější

Ingredience:

lučina
250 g
polotučný tvaroh
250 g
krupicový cukr do náplně
55 g
rozinky
35 g
nastrouhaná citrónová kůra
1 lžíce
vanilkový cukr
1 lžička
vejce
1 ks
listové těsto
500 g
hrušky
2 ks
cukr na hrušky
1 lžíce
máslo
50 g
med
175 g
vanilkový lusk
1 ks

1. Na tvarohovou náplň smíchejte prvních 7 ingrediencí. Listové těsto rozválejte na pečícím papíře do obdélníku 35 x 25 cm a přeneste na plech. Konce těsta mírně zarolujte dovnitř. Na těsto rozprostřete tvarohovou náplň a uhlaďte ji. Navrch naskládejte plátky neloupaných hrušek - jeden před druhý. Potřete máslem a posypte lžící cukru. V troubě vyhřáté na 200 °C pečte 20 minut.

2. Mezitím udělejte vanilkový med. Med dejte do rendlíku, z lusku vydlabejte dřeň a vmíchejte ji k medu. Do medu ponořte i lusk a na mírném plameni zahřívejte až k varu. Vařte 2 minuty, odstavte z ohně a vyjměte lusk.

3. Koláč podávejte posypaný moučkovým cukrem a zakapaný medem.

Sdílejte:   | 
3

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (23 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

mikjana, 31. 5. 2021, 20.52

Ta vypadá moc dobře, musím vyzkoušet.

danuse11, 8. 3. 2021, 22.21

Recept vypadá moc dobře.

simsim, 31. 12. 2020, 20.18

Hrušky máme rádi a koláč z nich musí být výborný.

Kateřina Fárová, 23. 11. 2020, 18.34

Tak ten musí být super.

nancy, 29. 9. 2020, 11.24

Recept je super.

Gustawka, 22. 11. 2019, 11.58

zní to luxusně

Trendyterka

Trendyterka, 23. 9. 2019, 15.07

Už podle názvu to musí být delikatesa

Žofinka

Žofinka, 31. 1. 2019, 13.30

Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Mygara

Mygara, 25. 4. 2018, 12.07

vypadá opravdu moc dobře

Zdeňka S., 11. 4. 2017, 13.08

Tomu bych teda neodolala, super

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů