Hraběnčin koláč

sledováno 1× zobrazeno 1635×

Vložil(a): Zdeňka S., 17. 8. 2016 3.52

Pro vegetariány 30 min. - 2 hod. složitější

Ingredience:

Mouka polohrubá
450 g
Máslo
200 g
Cukr moučka
200 g
Prášek do pečiva
6 g
Žloutky
4 ks
HRABĚNČIN KOLÁČ Vypracujeme těsto a dáme do mrazáku alespoň na 30-60 minut. Poté 2/3 těsta nastrouháme nebo namačkáme na vymazaný plech. Na těsto dáme náplň : 600g. Nastrouhaných jablek 200 g. Cukru 100 g. Nasekaných ořechů 50 g. Rozinek (brusinek) nejlépe předem natočených v rumu 1 lžička skořice Vše smícháme Poměr ingrediencí v náplni můžem změnit podle vlastních představ . Ze 4. bílků vyšleháme sníh a rozetřem na náplň. Zbylou 1/3 těsta nastrouháme na sníh. Dáme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů péct. Až krásně zrůžoví je hotový. Cca 30 minut. Ale je lepší kontrolovat. Je výborný ještě teplý křupavý, stejně tak na druhý den hezky rozleželý a vláčný .
Sdílejte:   | 
1

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (17 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

nancy, 28. 11. 2020, 22.48

Už jsem o nich slyšela, ale sama ještě nikdy nedělala.

Gustawka, 28. 11. 2019, 12.45

chutnají opravdu skvěle

Trendyterka

Trendyterka, 22. 9. 2019, 13.49

Vypadá naprosto fantasticky

janyesg, 16. 5. 2019, 9.01

Vyzkoušíme jinak je samozřejmě znám

Mygara

Mygara, 26. 11. 2018, 5.10

Výborné, také musím vyzkoušet

Žofinka

Žofinka, 11. 11. 2018, 21.18

jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Zdeňka S., 19. 7. 2018, 11.10

U nás je pořád nejoblíbenější koláč

Fuga

Fuga, 1. 2. 2018, 20.40

já ho také miluji teplý i studený

Aliisha

Aliisha, 8. 2. 2017, 21.58

Veliká dobrota

Sooňaa, 29. 11. 2016, 22.39

Hrabenciny rezy si kupuji v pekarne s miluju je,musim vyzkouset domaci

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů