Domácí ovocné gumové bonbony

zobrazeno 4135×

Vložil(a): k.o.r.i.n.e.k, 6. 5. 2017 15.36

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec 30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

banán
2 ks
šťáva z pomeranče (2 menší)
2 ks
čistá prášková želatina
5 lžíce

Nechala jsem se inspirovat diskuzí a zkusila udělat domácí bonbony. 

Rozmixovala jsem banány a šťávu z pomerančů. Přivedla v hrnci k varu. V tuto chvíli můžete přidat sladidlo (1 lžíci medu, přírodního sirupu atd), ale nemusí být. Nechala jsem chvilku prostydnout (5 minut) a pak přidala želatinu. Rozmixovala jsem ještě jednou do hladka a vylila na plech vyložený pečícím papírem (mělo by to být docela vysoké). Vložila jsem do lednice a když vše ztuhlo vykrájela jsem tvary (bohužel nemám medvídky, tak máme jablka :-)). Jsou moc dobré, synovi chutnají, ale raději je mám v lednici - nevím, zda by se v teple neroztékaly. 

Poznámka: Kdo by místo klasické želatiny v prášku chtěl použít cukrářskou želatinu, která se používá na zákusky, tak musí želatinu spolu s hmotou uvařit aspoň minutu.

 

Sdílejte:   | 
4

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (36 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

filipin21, 25. 2. 2021, 11.20

pěkný recept,musíme vyzkoušet

danuse11, 22. 2. 2021, 19.25

musím vyzkoušet,,vypadá to moc lákavě a dobře

mikka27

mikka27, 1. 11. 2020, 19.50

Super nápad, vyzkoušíme s dětmi

mikjana, 30. 8. 2020, 14.30

Paráda a určitě by šli i s jiného ovoce.

Trendyterka

Trendyterka, 19. 10. 2019, 19.04

Prima. Rozhodně lepší než ty kupované. Ty se snažím dětem vůbec nedávat

Bar.Ca., 14. 8. 2019, 11.29

Ty jo tak to by mně nenapadlo

Sylva, 14. 3. 2019, 13.45

Nevite, jaka je trvanlivost?

slavuska

slavuska, 24. 1. 2019, 22.51

Super,s banány neznám

Mygara

Mygara, 21. 12. 2018, 14.04

Výborné, také musím vyzkoušet

Andy2018, 3. 12. 2018, 13.59

Zkusím 😊

© 2013 - 2021 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací