Medové jehněčí s kořenovou zeleninou

sledováno 1× zobrazeno 1059×

Vložil(a): szendrejka, 21. 3. 2016 22.52

Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec 30 min. - 2 hod. mírně ostré jednoduchý

Ingredience:

Jehněčí kotlety nebo steaky
4 ks
Kmín, sójová omáčka, med
- množství dle chuti
Brambory, kořenová zelenina nakrájené na kousky
1,5 kg
Česnek, sůl, kmín, pepř
- množství dle chuti
Olivový olej
- množství dle chuti (Na opékání)

Očištěné maso potřeme směsí medu, sójové omáčky a kmínu a necháme chvíli odpočívat. Troubu rozehřejeme na 180st a připravenou zeleninu rozložíme do pekáčku, osolíme, opepříme, posypeme kmínem, drceným česnekem a zakápneme olejem. Promícháme, aby se vše rovnoměrně obalilo a pečeme cca 15 minut. 

Mezitím na pánvi rozehřejeme olej a z obou stran zprudka steaky opečeme. Opečené rozložíme na zeleninu, lehce dosolíme, vše přikryjeme alobalem a ještě tak 20 minut pečeme.

Sdílejte:   | 
5

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (15 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

nancy, 13. 11. 2020, 16.48

Tohle vypadá jako výborná lahůdka, ještě nikdy jsem nedělala

danuse11, 5. 11. 2020, 16.33

Vypadá moc pěkně,ještě jsem nezkoušela určitě ráda vyzkouším

Žofinka

Žofinka, 14. 1. 2019, 16.51

Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Mygara

Mygara, 19. 11. 2018, 19.09

vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet

Mildret, 2. 6. 2018, 8.35

Já kombinaci masa a medu miluju

Fuga

Fuga, 12. 3. 2018, 16.45

ještě sehnat to jehněčí

Zdeňka S., 7. 4. 2017, 12.56

Tohle zrovna moc nemusím, nemám ráda nasládlé maso .

Aliisha

Aliisha, 20. 1. 2017, 21.06

Dala bych si, ale jehněčí jsem nikdy nevařila.

Petra Schoberová, 6. 12. 2016, 6.07

sbíhají se mi sliny

Kadlecova-Alena, 29. 4. 2016, 11.16

pochutnali jsme si cela rodina. Syte jidlo ale vynikajici na obed nebo veceri.

© 2013 - 2021 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací