Jehněčí na medvědím česneku s kroupami a houbami

zobrazeno 657×

Vložil(a): k.o.r.i.n.e.k, 4. 11. 2017 17.43

Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec více než 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

jehněčí maso
1 ks
medvědí česnek
1 množství dle chuti
česnek
3 stroužek
růžová sůl
1 množství dle chuti
kmín
1 množství dle chuti
olej
1 lžička
ječné kroupy
120 g
sušené houby
20 - 30 g
pepř mletý
1 množství dle chuti
majoránka
1 množství dle chuti

Dostala jsem domácí jehněčí kýtu, tak jsem ji naložila do marinády, kterou jsem udělala z oleje, medvědího česneku, klasického česneku - prolisovaného, kmínu a soli. Nechala jsem přes noc. 

Jako přílohu jsem se rozhodla udělat něco na způsob kuby.

Namočila jsem kroupy a houby, poté propláchla a vložila do hrnce. Zalila vodou, přidala jsem medvědí česnek, kmín, majoránku, růžovou sůl a pepř. Uvařila jsem dokud nebylo vše měkké a podávala k masu, které jsem pekla několik hodin. Bylo to výborné  a perfektně se to k sobě hodilo. 

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (19 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Ladka Tom Berenreiterovi, 27. 9. 2020, 15.03

kde je medvedi cesnek, to je moc dobre

mikka27

mikka27, 29. 5. 2020, 21.52

Recept je moc zajímavý a ráda uvařím podle něho.

Sarka6, 3. 2. 2019, 19.31

Zkusím

Mygara

Mygara, 4. 1. 2019, 8.00

Výborné, také musím vyzkoušet

Žofinka

Žofinka, 20. 8. 2018, 9.29

Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Mildret, 2. 6. 2018, 8.34

Dala bych si. Vypadá to velmi lakavě

Nikoll, 20. 12. 2017, 11.11

Obměna, u nás se dělá jen jehněčí na červeném víně

Fuga

Fuga, 6. 12. 2017, 5.52

vypadá to vážně krásně, ještě mít to jehněčí

L.janicka.l

L.janicka.l, 5. 11. 2017, 21.54

Vypada to zajimave, ale ovecky nejim i kdyz mam k masu pristup

Aliisha

Aliisha, 5. 11. 2017, 20.12

Jehněčí nepřipravuji. Jedla jsem ho jen v restauraci

© 2013 - 2021 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací