Jehněčí kýta na červeném víně

zobrazeno 2415×

Vložil(a): Lucie2, 29. 10. 2014 18.20

Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec více než 2 hod. složitější

Ingredience:

bobkový list
2 ks
brambory
800 g
celer
150 g
červená cibule
3 ks
červené víno
500 ml
drcený česnek
5 stroužek
mrkev
300 g
olej
200 ml
jehněčí kýta
1,5 kg
pepř mletý
1/2 lžíce
petržel
150 g
petrželka
2 lžíce
rajský protlak
100 ml
rozmarýn
1/2 lžíce
sůl
1 lžíce
sojová omáčka
1/2 lžíce
šalvěj
1/2 lžíce
tymián
1/2 lžíce
vegeta
1/2 lžíce
masový vývar
300 ml

Jehněčí kýtu dáme den před pečením do marinády. Na její přípravu použijeme část soli, pepř, česnek, rozmarýn, tymián a šalvěj, které promícháme s olivovým olejem. Kýtu důkladně natřeme a uložíme v chladu. Když budeme následující den mít chuť začít, masíčko vyjmeme, vložíme do pekáče a na horkém oleji z marinády maso opečeme do hněda a odložíme do mísy. Zakryjeme je, aby zůstalo teplé.Ve výpeku po mase opečeme nakrájenou cibuli, mrkev, petržel a celer. Po chvíli přidáme bobkový list. Opékáme pomalu až do získání hnědé barvy. Následně přidáme rajčatový protlak a ještě chvíli s ním zeleninku restujeme. Když je hotovo, vložíme maso. Vše zalijeme vínem a 15 minut redukujeme. Pak maso podlijeme vývarem a zakryjeme jej. Pečeme v předem rozehřáté troubě při 170°C cca 2,5 hodiny, podle typu trouby a velikosti pečeného masa. Průběžně podléváme vlastním výpekem. Když je kýta měkká, odložíme ji opět do tepla a omáčku se zeleninou rozmixujeme. Do hotové omáčky maso vložíme zpět a krátce přejdeme varem. Masíčko by se mělo rozplývat se na jazyku. Necháme je 15 minut odpočinout, poté je nakrájíme na jednotlivé porce a můžeme servírovat. Jako přílohu podáváme bramborovou kaši se zelenou petrželkou. Masíčko podlejeme vlastní šťávičkou.

Sdílejte:   | 
2

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (13 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

simsim, 14. 2. 2021, 21.46

Jehněčí maso už jsem dlouho nejedla, ale uvařené podle tohoto receptu musí být vynikající.

nancy, 4. 10. 2020, 11.01

Recept vypadá dobře, talíř též, tak to bude určitě dobré

Žofinka

Žofinka, 30. 1. 2019, 8.18

Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Mygara

Mygara, 3. 7. 2018, 10.41

vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet

Mildret, 2. 6. 2018, 8.40

Samé super ingredience až na tu vegetu.

Zdeňka S., 7. 4. 2017, 16.35

Maso na červeném víně mám moc ráda, dělávám většinou hovězí

Aliisha

Aliisha, 16. 1. 2017, 20.46

Takto připravuji také, ale dávám hovězí maso

Petra Schoberová, 2. 12. 2016, 21.53

to bude dobrota

lenkamaresova, 6. 12. 2015, 21.29

Další úžasný recept!

mckvak, 25. 11. 2015, 15.01

Mnamka

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů