Jehněčí čevapčiči

zobrazeno 1338×

Vložil(a): Lucie2, 29. 10. 2014 19.00

Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec 30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

mleté jehněčí
250 g
mleté vepřové
250 g
sůl a pepř
podle potřeby
sminduch a čubrica
podle potřeby

Zde je alternativa k receptu na masové šišky - čevabčiči. Směs masa vepřového a jehněčího důkladně promícháme a necháme odpočinout. Pak přidáme pepř mletý, sminduch, čubrici a vytvoříme 10 – 12 cm dlouhé válečky. Nakonec grilujeme na grilu, ale dáme pozor, ať maso moc nesušíme. Podáváme s bramborami nebo rýží či s bílým chlebem.

Pozn.: Sminduch, česky pískavice, je koření původem z Řecka (řecké seno). Čubrici je směs koření, jejímž základem je saturejka. Obě lze koupit v obchodech s kořením.

Sdílejte:   | 
1

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (13 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

nancy, 5. 10. 2020, 19.51

Asi bych využila jehněčí na jiný recept, připadá mi to škoda tak krásné maso dát do čevapčiči

Žofinka

Žofinka, 29. 1. 2019, 19.48

Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Mygara

Mygara, 3. 7. 2018, 11.01

vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet

Mildret, 2. 6. 2018, 8.37

Mě to přijde jako hrozná škoda dávat jehněčí do cevapciciho

Zdeňka S., 7. 4. 2017, 16.26

Čevapčiči mám ráda , ale z jehněčího jsem ho ještě nedělala​.

Aliisha

Aliisha, 16. 1. 2017, 21.09

Co jsou ty dvě poslední ingredience?

Petra Schoberová, 2. 12. 2016, 21.50

mnam

jitkamety

jitkamety, 28. 2. 2016, 11.22

mnamka

lenkamaresova, 6. 12. 2015, 21.31

Super děkuji za tip.

mckvak, 26. 11. 2015, 17.27

Dobrotka

© 2013 - 2020 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací