Rozlítaní ptáčci

zobrazeno 1499×

Vložil(a): Zdenulkaa, 6. 2. 2017 11.55

30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

Hovězí maso
500 g
Vejce na tvrdo
2 ks
Kyselá okurka
2 ks
Plátek špeku
1 ks
2-3 kolečka měkkého salámu (šunky)
1 ks
Cibule
1 ks
Plnotučná hořčice
2 lžíce
Hladká mouka
3 lžíce
Tmavá jíška Knorr
3 lžíce

Potřebujete: 500 g hovězího masa (nebo vepřové - kostky, plátky), 2 vejce natvrdo, 1 velká okurka, plátek špeku, 2-3 silnější kolečka měkkého salámu, 1 velká cibule, 2 polévkové lžíce plnotučné hořčice, 3 polévkové lžíce hladké mouky, tmavá jíška Knorr (nemusí být), olej, sůl, pepř 

Maso naklepejte, osolte a lehce opepřete. Na oleji nechte zesklovatět pokrájenou cibuli, pak k ní přihoďte maso a osmahněte. Přidejte plnotučnou hořčici, ještě vše promíchejte a přilijte asi 1 l horké vody z konvice. Vařte, dokud není maso měkké (v papiňáku jsem vařila 50min a maso se rozpadalo).

Když maso změkne, tak do omáčky vložte pokrájená vejce, slaninu, okurku, salám a ještě povařte asi 10 minut. Pak smíchejte studenou vodu s 3 lžícemi hladké mouky a nalijte do omáčky přes sítko, aby se nevytvořily cucky. Povařte dalších 10 minut (pro tmavší vzhled omáčky ještě přidávám asi 3 polévkové lžíce tmavé instantní jíšky Knorr). Hotovou omáčku ještě dosolte, opepřete.

Sdílejte:   | 
1

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (21 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Bap, 14. 1. 2021, 18.20

Jednoduše miluji

mikka27

mikka27, 26. 11. 2020, 20.08

Vynikající klasika, Dělávám také velmi často. Je to skvělé jídlo

Mygara

Mygara, 15. 12. 2018, 16.11

Výborné, také musím vyzkoušet

Žofinka

Žofinka, 1. 10. 2018, 14.44

Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Mildret, 1. 6. 2018, 22.01

Já mám taky raději zabalené . I když je to to samé víc si to vychutnám.

Fuga

Fuga, 8. 1. 2018, 0.53

Já mám někdy rozlítané aniž bych chtěla

Petra Schoberová, 24. 8. 2017, 13.40

dělavame podobne

dadinkamaminka, 17. 4. 2017, 15.42

Moje oblíbené papanicko Dělám podobně, jen nedávám spek a používám většinou vepřové nebo k kuřecí maso. Hovězí moc nemusime

annahb, 9. 3. 2017, 7.56

Mnam tak ty mám moc ráda

rodinka

rodinka, 6. 2. 2017, 22.24

Ja mam radeji kdyz jsou motane ale i takhle jsou super !

© 2013 - 2021 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací