Kapustové karbanátky s quinoou a Provolone

sledováno 1× zobrazeno 1091×

Vložil(a): dáša, 29. 1. 2016 14.01

30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

sušená quinoa
3/4 hrnek
vývar
1,5 hrnek
hlávka kapusty
1 ks
sýr Provolone
70 g
vejce
2 ks
kukuřičná mouka
3 lžíce
mrkev
1 ks
porek
2 hrst
česnek
4-5 ks
nasekaná petrželka
1 hrst
sůl
1 lžička
pepř
1 lžička

Quinou jsem nechala na deset minut odstát ve vodě. Pro jistotu jsem ji aspoň na třikrát proprala. Zalila jsem ji vývarem a dala vařit, dokud se veškerá tekutina nevsákla a nevyvařila.

Větší část kapusty jsem dala na 10 minut vařit do horké osolené vody, zbytek jsem pokrájela na jemno (možno nastrouhat). Uvařenou kapustu jsem zcedila, vymačkala z ní přebytečnou vodu a pokrájela na drobno. V míse jsem pak smíchala kapustu uvařenou, syrovou, pórek, na jemno strouhanou mrkev, vejce, mouku, prolisovaný česnek, strouhaný sýr, uvařenou quinou, petrželku, přidala jsem spoustu pepře, protože ho mám ráda, a pokud je třeba, dá se dochutit ještě trochou soli. Vše jsem smíchala. Na plech vyložený pečícím papírem, který jsem potřela troškou olivového oleje, jsem pokládala uhnětené placičky.

Karbanátky jsem pekla cca 10-15 minut z každé strany. Zhruba v půlce pečení jsem je otočila.

Krom přílohy jsem je servírovala s čerstvou rukolou.

Z tohoto množství se mi podařilo udělat cca 14 středních karbanátků, když budou větší, bude jich méně, když budou menší, bude jich více.

Sdílejte:   | 
2

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (15 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Žofinka

Žofinka, 15. 1. 2019, 14.21

Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Mygara

Mygara, 18. 11. 2018, 14.58

vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet

Fuga

Fuga, 16. 4. 2018, 8.59

ten sýr si musím vygooglit

Mildret, 10. 12. 2017, 11.35

Tak ten sýr jsem ještě nejedla

Zdeňka S., 6. 4. 2017, 19.29

No tak to bych neodolala

Aliisha

Aliisha, 20. 1. 2017, 21.01

Vidím poprvé a docela mne to zaujalo.

Sooňaa, 29. 10. 2016, 0.19

Toto neznam,zajimavy recept

Petra Önder (petrao)

petrao, 18. 9. 2016, 2.56

Škoda že pořád kojime a kapusta je pro nás na černém liště

nikihiphop

nikihiphop, 12. 3. 2016, 18.45

Tak tento druh vidím poprvé ale vypadá to dost dobře

Itany, 31. 1. 2016, 14.26

Jejda vypada to luxusne ..a docela zdrave:)

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů