Husté lečo s čabajkou

zobrazeno 601×

Vložil(a): Lucie2, 20. 10. 2014 19.57

Bez mléka a mléčných výrobků do 30 min. složitější

Ingredience:

olej
2 lžíce
cibule
1 ks
česnek
1 stroužek
různobarevné papriky
4 ks
sušená sladká paprika
1 lžička
nožičky čabajky
4 ks
masitá rajčata
5 ks
vejce
3 ks

Ve větším hrnci rozpalte slunečnicový olej, pak na něm osmahněte pokrájenou cibuli, po čtyřech minutách přidejte rozdrcený česnek, pár minut opékejte, přihoďte očištěné a nakrájené papriky a deset minut duste. Zaprašte sladkou paprikou, přidejte na kolečka nakrájené čabajky a rajčata a nechte je změknout. Nakonec na směs vyklepnete vajíčka a zamíchejte. Podávejte teplé s bagetkou.
TIP - Zkuste i francouzskou verzi leča, tzv. ratatouille. Neobsahuje uzeninu ani vejce, zato lahodný lilek a barevné cukety, plechovku nakládaných rajčat, tymián a rozmarýn.

Sdílejte:   | 
2

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (16 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

nancy, 1. 10. 2020, 18.49

Do leča přidávám cuketu a je také dobré

Žofinka

Žofinka, 31. 1. 2019, 11.41

Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Mygara

Mygara, 5. 6. 2018, 19.00

tak toto určitě zasytí

Mildret, 10. 12. 2017, 11.44

Lečo z čerstvé zeleniny je nejlepší

Zdeňka S., 6. 4. 2017, 19.47

Hlavně aby byla čabajka dost pálivá

mirka244, 7. 2. 2017, 21.33

moc dobré

Aliisha

Aliisha, 15. 1. 2017, 21.07

Lečo je velká dobrota. Čabajka v něm bude určitě lepší něž párek

Petra Schoberová, 2. 12. 2016, 20.48

dobrotka

Rulficka48

Rulficka48, 31. 10. 2016, 23.40

jitkamety

jitkamety, 27. 2. 2016, 21.22

zajimave

© 2013 - 2020 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací