Rychlá smažená rýže

zobrazeno 607×

Vložil(a): Lucie2, 21. 10. 2014 10.48

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků do 30 min. složitější

Ingredience:

olivový olej
4 lžíce
plátky slaniny (na nudličky)
4 ks
žampiony (na plátky)
300 g
vejce
2 ks
mražený hrášek
400 g
česnek
2 stroužek
sojová omáčka
4 lžíce
sůl a pepř
1 špetka (podle chuti)
cukr
2 lžíce
uvařená rýže
500 g

1. Olej rozpalte ve větší pánvi, vajíčka vyklepněte do hrnečku, vidličkou je mírně našlehejte a pak je vyklopte do pánve. Pánev třicet sekund až minutu naklánějte do všech stran, aby se vajíčka rozlila do tenké vrstvy. Po minutě sejměte z ohně a omeletu vyklopte a pokrájejte ji na jemné nudličky. Do pánve vsypte slaninu a po chvíli i plátky žampionů a opékejte dozlatova zhruba pět minut. Vsypte hrášek a rozmělněný česnek a opékejte zhruba dvě minuty. Osolte a opepřete.
2. Sójovou omáčku smíchejte s cukrem. Zvyšte oheň, do pánve přidejte uvařenou rýži, promíchejte a přelijte sójovou omáčkou smíchanou s cukrem. Nakonec do směsi vmíchejte nakrájenou omeletu a ihned podávejte.

Sdílejte:   | 
1

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (14 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Žofinka

Žofinka, 30. 1. 2019, 11.35

Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Mygara

Mygara, 28. 6. 2018, 19.14

vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet

Mildret, 2. 6. 2018, 9.07

Smažená rýže je výborná . Jenom nedávám žampiony

Zdeňka S., 6. 4. 2017, 23.23

Smaženou rýži jsem ještě doma nezkoušela ....

Aliisha

Aliisha, 15. 1. 2017, 21.21

Také připravuji. Je to rychlé a moc dobré.

Petra Schoberová, 2. 12. 2016, 20.44

super

Rulficka48

Rulficka48, 31. 10. 2016, 23.45

jitkamety

jitkamety, 1. 3. 2016, 14.39

zajimave

lenkamaresova, 6. 12. 2015, 22.04

Zvláštní.

mckvak, 24. 11. 2015, 11.01

Vypada krasne

© 2013 - 2020 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací