Rizoto z hnědé rýže s řepou a tymiánem

zobrazeno 1600×

Vložil(a): skřítek, 4. 9. 2016 21.44

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec 30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

hnědá kulatozrnná rýže
1 hrnek
větší pečená řepa
1 ks
šalotka
1 ks
ghí nebo kokosový olej
podle potřeby
kokosové mléko
1 hrnek
vývar nebo voda
1 hrnek
limetová šťáva, sůl, pepř, tymián
dle chuti
  1. Rýži důkladně propláchněte.
  2. Na kokosovém oleji nebo ghí zpěňte na jemno nakrájenou šalotku, po chvilce přisypte rýži a tymián. Nechte přibližně minutku restovat.
  3. Poté zalijte horkým vývarem a nechte na mírném ohni vařit pod poklicí.
  4. Mezitím rozmixujte upečenou řepu společně s kokosovým mlékem na pyré.
  5. Jakmile se vývar vyvaří a rýže je uvařená „na skus“, přilijte pyré a opět nechte tekutinu vyvařit.
  6. Rizoto dochuťte limetkovou šťávou, opepřete a podávejte.
Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (16 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

nancy, 30. 11. 2020, 22.50

Asi bych doma neuspěla, rizoto bez masa.

danuse11, 30. 10. 2020, 17.19

Krásně to vypadá,určitě vyzkouším-ráda zkouším nové recepty.

mikjana, 14. 9. 2020, 13.48

Paráda, vyzkouším.

Mygara

Mygara, 26. 11. 2018, 12.21

Výborné, také musím vyzkoušet

Žofinka

Žofinka, 30. 10. 2018, 7.43

jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Fuga

Fuga, 30. 1. 2018, 18.34

to musím vyzkoušet

Aliisha

Aliisha, 22. 1. 2017, 20.59

Krásná barvička

Jarka mmm, 4. 10. 2016, 17.32

Vypadá to dobře .

Petra Schoberová, 6. 9. 2016, 7.37

Vypadá to moc dobře určitě vyzkoušime

jitka46

jitka46, 5. 9. 2016, 22.51

zní to zajímavě, ale mohlo by to být vynikající

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů