Hovězí na houbách

zobrazeno 2409×

Vložil(a): patricia077, 18. 9. 2017 10.22

30 min. - 2 hod. složitější

Ingredience:

přední (zadní) hovězí
500 g
cibule
2 ks
čerstvé houby
2 hrst
sůl, kmín, rozmarýn
1 množství dle chuti
houbový bujón
1 ks
hladká mouka
1 množství dle chuti
olej, sádlo
1 množství dle chuti

Maso nakrájíme na 5 - 6 plátků, které jemně naklepeme, osolíme a posypeme drceným kmínem.

Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou 1 velkou cibuli a do ní vložíme okořeněné plátky z jedné strany obalené v hladké mouce.

Lehce osmahneme z obou stran.

Podlijeme nejlépe vývarem (pro umocnění chuti houbový), poprášíme houbovým kořením a přikryté pokličkou vložíme do trouby vyhřáté na cca 220°C. - tady záleží na troubě, některá peče více, mám to po stěhování vyzkoušené, že to není jako v té minulé .-)..my jsme pomalu dusili ve skleněné míse s víkem, pak jsme snížili teplotu na cca 170, záleží na vlastnostech trouby..

Mezitím si na sádle osmahneme druhou, na kostičky nakrájenou cibuli.

Vložíme čerstvé očištěné houby - my dali hříbky, podhříbky, křemenáče, ryzce - prostě takový mix (můžou být i mražené), osolíme, přidáme krapet drceného kmínu a zlehka podusíme.

Asi po 1 hodině pečení masa v troubě přidáme podušené houby, rozmarýn ze zahrádky ( ten tomu dá krásnou vůni )a přibližně další půlhodinu necháme péci. Až je maso měkké, můžeme dosolit a rovnou podávat nejlépe s rýží.

 

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (27 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Bap, 1. 2. 2021, 12.38

Mňam, mám jen v mrazáku, možná i tak to půjde

danuse11, 18. 11. 2020, 18.15

máme rádi moc dobrá dobrota musim zas udělat

mikka27

mikka27, 2. 8. 2020, 11.26

U nás moc populární jídlo.

mikjana, 23. 5. 2020, 17.04

To dělávám a je to výborné.

Sarka6, 3. 2. 2019, 20.49

Zkusím

Mygara

Mygara, 31. 12. 2018, 18.43

Výborné, také musím vyzkoušet

Žofinka

Žofinka, 31. 8. 2018, 20.07

Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Fuga

Fuga, 19. 12. 2017, 11.52

to přímo miluji, ale občas mám hovězí tvrdé

patricia077

patricia077, 10. 1. 2018, 10.32

jj ono záleží na masu

k.o.r.i.n.e.k, 14. 11. 2017, 14.48

To znám to je taková klasika u nás ale už jsem to dlouho nevařila

patricia077

patricia077, 14. 11. 2017, 14.52

Tak v období hub jsme zkusili, co se dalo

k.o.r.i.n.e.k, 14. 11. 2017, 14.54

Já mám teď spoustu sušených, tak budu vařit z nich

patricia077

patricia077, 14. 11. 2017, 15.05

já taky plus v mrazáku

annahb, 19. 9. 2017, 19.43

jé a já dnes dělala smaženici-tohle bych si teda dala spíš

patricia077

patricia077, 20. 9. 2017, 9.43

smažka taky dobrá .-)

© 2013 - 2021 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací