Houbový štrůdl

sledováno 2× zobrazeno 1050×

Vložil(a): Lucie2, 13. 10. 2014 18.58

Pro vegetariány 30 min. - 2 hod. složitější

Ingredience:

olivový olej
1 lžíce
sušené houby
25 g
máslo
20 g
česnek
3 stroužek
hnědé žampiony
600 g
sušená majoránka
1 lžička
rajčatový protlak
2 lžíce
balzamikový ocet
1 lžíce
sůl
1 špetka
pepř
1 špetka
mražený hrášek
150 g
petrželka
2 lžíce
strouhaný eidam
100 g
listové těsto
500 g
rozšlehané vejce
1 ks (kmín na posypání)

Sušené houby zalijte 200 ml vroucí vody a nechte dvacet minut stát. Poté slijte, vodu uschovejte. Zahřejte troubu na 200 °C. V pánvi rozehřejte olej i máslo, přidejte utřený česnek, po pár minutách i okapané sušené houby a pokrájené čerstvé houby. Za stálého míchání opékejte tři až pět minut. Přidejte majoránku, protlak, balzamikový ocet i vodu z hub. Osolte a opepřete, přiveďte k varu a na mírném plameni nechte deset minut probublávat, dokud omáčka nezhoustne. Vmíchejte hrášek, petrželku, eidam a nechte zchladnout. Listové těsto rozdělte na poloviny, obě rozválejte dotenka na obdélník, doprostřed dejte houbovou směs (u kratších konců nechte 5 cm místa), zarolujte jako klasický štrúdl, konce svažte kuchyňským provázkem, potřete vajíčkem a pokmínujte. Dejte na 30–35 minut péct. Podávat můžete například se zakysanou smetanou ochucenou rozetřeným stroužkem česneku, solí, pár kapkami olivového oleje a pažitkou.

Sdílejte:   | 
1

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (18 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

mikjana, 28. 5. 2021, 20.43

Moc zajímavé, vyzkouším.

Bap, 1. 2. 2021, 12.54

Tak to vyzkouším, máme rádi štrůdl na slano

simsim, 2. 1. 2021, 23.29

Už jsem o tomto štrůdlu slyšela, musím zkusit, abych zjistila jestli je opravdu tak výborný jako vypadá.

danuse11, 2. 11. 2020, 15.06

tak to jsem jěště nezkoušela,musím udělat vypadá to moc krásně a lahodně

nancy, 17. 9. 2020, 11.09

Tak to se přiznám, houbový štrůdl jsem ještě nedělala.

Žofinka

Žofinka, 31. 1. 2019, 14.04

Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Mygara

Mygara, 25. 4. 2018, 13.10

mám moc ráda a kombinuji tam vše možné

Zdeňka S., 6. 4. 2017, 14.01

Dělávám slaný štrůdl se zelím, s houbama jsem ještě nezkoušela

Aliisha

Aliisha, 6. 12. 2016, 22.09

Zajímavá kombinace. Do štrůdlu jsem houby ještě nedávala

Bellissima, 8. 6. 2016, 23.58

zvlastni kombinace ale asi dobre

© 2013 - 2021 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací