Dršťková polévka z hlívy ústřičné

zobrazeno 1676×

Vložil(a): Lucie2, 20. 10. 2014 20.11

Bez vajec 30 min. - 2 hod. mírně ostré složitější

Ingredience:

sádlo
3 lžíce
větší cibule
2 ks
hlíva ústřičná
500 g
tymián
3 snítka
sladká mletá paprika
3 lžička
chilli paprička
1 ks (+ na ozdobu)
zeleninový vývar
1 litr
sádlo
2 lžíce
hladká mouka
2 lžíce
sůl a pepř
1 špetka
zakysaná smetana
1 ks

V kastrolu rozehřejte sádlo a na mírném plameni na něm osmahněte nakrájenou cibuli. Vložte hlívu nakrájenou na kousky a tymián a za občasného míchání opékejte dalších 10 minut. Přidejte mletou papriku a chilli papričku nakrájenou nadrobno, promíchejte a ještě minutu opékejte. Zalijte vývarem a vařte asi 15 minut. Mezitím ze sádla a mouky upražte světlou jíšku a nechte ji trochu vychladnout. Jíšku postupně vmíchejte do polévky a nechte pár minut povařit. Osolte, opepřete. Polévku rozdělte do misek, ozdobte zakysanou smetanou, chilli papričkou a podávejte.

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (19 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

simsim, 10. 2. 2021, 21.24

Drštkovou dělám i z hlívy i ze žampionů, ale z hlívy je lepší.

Bap, 1. 2. 2021, 12.51

Dělám podobně a nemá chybu

danuse11, 18. 11. 2020, 18.13

Vypadá to moc dobře,musím vyzkoušet ještě jsem to nikdy nedělala

nancy, 1. 10. 2020, 18.48

Drštkovou z hlívy dělám a je lepší než z pravých drštek

Žofinka

Žofinka, 31. 1. 2019, 11.36

Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Žofinka

Žofinka, 30. 1. 2019, 19.34

Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

vendy.z, 7. 12. 2018, 20.14

Dělám také.

Mygara

Mygara, 5. 6. 2018, 18.58

z hlívy můžu, ale jinak ne

Zuzule, 21. 12. 2017, 23.53

vypada krasne a tu bych mozna i snedla

Zdeňka S., 6. 4. 2017, 13.57

Přesně takovou dělávám, je lepší než klasická dršťková

© 2013 - 2021 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací