Pečená kachna s cibulovým "zelím"

zobrazeno 114×

Vložil(a): Mildret, 22. 1. 2019 11.49

Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec více než 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

Kačena
1 ks
Cibule
1 kg
Česnek
8 stroužek
Koření
Několik ks

Kačenu osolíme a posypeme kmínem, dáme do suchého pekáče a pečeme cca hodinu na 100 stupňů. Mezitím nakrajeme cca 1 kg cibule , česnek a podusíme v hrnci. Kachnu vytáhne z pekáče. Nasypeme cibuli, podlijeme trochou vody nebo vývaru na to položíme zpět kačenu a vrátíme do trouby . Pečeme ještě cca hodinu na 160 stupňů podle potřeby podliváme. Před koncem pečení opět vytáhneme maso a cibuli zahustíme. ( Trocha mouky s vodou, jíška, brambora ) jak je kdo zvyklý. Dochutíme a necháme ještě pár minut v troubě... Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem .

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (13 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Ketris

Ketris, 15. 2. 2019, 11.26

Vypada to luxusne

Fuga

Fuga, 8. 2. 2019, 20.10

hned bych si dala do nosu .-)

Sarka6, 3. 2. 2019, 9.29

Zajímavý nápad

jitka46

jitka46, 29. 1. 2019, 22.04

Cibulové zelí zní zajímavě. Ráda bych to vyzkoušela.

snany, 28. 1. 2019, 7.17

Vypadá to chutně, ale když už tak už zelí. Celkově cibule je více sladká než hlávkové zelí, ale jako obzvláštnění proč ne.

Gustawka, 25. 1. 2019, 10.18

To musí být dobrota

slavuska

slavuska, 24. 1. 2019, 2.11

Tak to je pro mě hodně zajímavé,protože zelí nepozřu,moje nejneoblíbenější jídlo na světě,ale po cibuli se můžu utlouct,v jakýkoliv podobě,tek že bych konečně měla k ty kachně/vepřu na talíři ještě něco dalšího,kromě knedlíků? V životě jsem o tom neslyšela,musím určitě zkusit!!

Aliisha

Aliisha, 23. 1. 2019, 22.45

Mňam. To bych si dala

NiFee, 23. 1. 2019, 18.26

tak toto by som si dala

Monuli, 22. 1. 2019, 21.32

No jo,tak to je velká dobrota

© 2013 - 2019 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací