Kuře s hráškem
Vložil(a): Katka, 9. 6. 2016 12.57
Ingredience:
- mletá paprika
- 1/2 lžička
- sušený tymián
- 1/2 lžička
- česnek na plátky
- 5 stroužek
- pepř
- 1/2 lžička
- sůl
- 1/2 lžička
- kuřecí prsa
- 700 g
- olivový olej
- 2 lžíce
- cibule, nadrobno
- 1 ks
- červená paprika na kousky
- 1 ks
- rajčatový protlak
- 250 g
- rýže natural
- 270 g
- mražený hrášek
- 250 g
- voda
- 1 litr
- petrželka
- - množství dle chuti
Smíchejte papriku, tymián, česnek, pepř a sůl. Směs rozdělte na poloviny, jednou posypte kostky masa a promíchejte.
Rozpalte olej a opékejte na něm kořeněné maso 3 minuty, aby se uzavřelo. Pak maso vyndejte stranou. Do hrnce vhoďte cibuli, nechte zesklovatět, přidejte papriku a zbývající směs koření. Za stálého míchání opékejte 5 minut. Přidejte rajský protlak a minutu za stálého míchání opékejte. Přidejte maso, rýži, hrášek a vše zalijte vodou, osolte. Přiveďte k varu, snižte teplotu, aby směs jen tak probublávala. Pod poklicí vařte 40 minut. Rozdělte na talíře a hotové jídlo ozdobte petrželkou.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (15 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Žofinka, 12. 1. 2019, 6.40
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Mygara, 21. 11. 2018, 9.05
Výborné, také musím vyzkoušet

Fuga, 8. 3. 2018, 16.41
znám a vlastně nevím, proč jsem to tak dlouho nevařila

Aliisha, 21. 1. 2017, 20.22
Recept neznám, ale vypadá to chutně.
Petra Schoberová, 6. 12. 2016, 15.14
dobrota