Krůtí se žampiony

zobrazeno 1549×

Vložil(a): Lucie2, 30. 10. 2014 22.56

Bez vajec 30 min. - 2 hod. složitější

Ingredience:

porce krůtího masa
4 ks
cibule
1 ks
máslo
100 g
hladká mouka
1 lžička
pepř a sůl
podle potřeby
smetana
2 dcl
žampiony
100 g

Očištěné porce krůty osušíme, osolíme, opepříme a opečeme na polovině másla. V tlakovém hrnci zpěníme na zbytku másla drobně nakrájenou cibuli, přidáme porce opečené krůty a podlijeme vývarem. Tlakový hrnec uzavřeme a maso dusíme 25-30 minut. Maso vyjmeme, přidáme na plátky nakrájené žampiony (sušené houby předem namočíme a krátce povaříme). Zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vodou a povaříme. Přilijeme smetanu, podle chuti osolíme, přidáme krůtu a prohřejeme.

Podáváme s rýží nebo s bramborami.

Sdílejte:   | 
1

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (17 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

danuse11, 5. 3. 2021, 20.38

To máme rádi,u nás tohle maso je oblíbené,

Bap, 19. 1. 2021, 12.58

Vyzkouším, ale s kuřecím, krůtí moc nemusím

nancy, 5. 10. 2020, 19.46

Žampiony mám ráda, krůtí maso též, co dodat víc.

Žofinka

Žofinka, 29. 1. 2019, 19.27

Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Mygara

Mygara, 3. 7. 2018, 11.15

vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet

Mildret, 1. 6. 2018, 10.55

Krůtí maso je výborné. Žampiony bohužel nejíme

Zdeňka S., 7. 4. 2017, 16.12

Se žampiony můžu cokoliv

Aliisha

Aliisha, 16. 1. 2017, 21.03

Dobré, ale já se tlakáče bojím

Petra Schoberová, 3. 12. 2016, 21.19

dobré

Sarka6, 16. 2. 2016, 23.40

Dobrota

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů