Dvanáctihodinová kachna

zobrazeno 612×

Vložil(a): Lucie2, 17. 10. 2014 9.41

Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec více než 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

kachna (cca 1700 g)
1 ks
med
150 ml
sůl a kmín
1 špetka (podle chuti)

1. Kachnu omyjte a osušte, odřízněte přebytky tuku u biskupa a u krku a kachnu důkladně osolte zvenku i zevnitř. Posypte ji kmínem. Posaďte do pekáčku, mírně podlijte vodou, přiklopte a pečte šest hodin v troubě předehřáté na 90 °C.
2. Zvyšte teplotu na 120 °C a pečte dalších šest hodin. Opět přiklopené, s kachnou nic nedělejte, nepodlévejte ji. Teprve hodinu před koncem pečení kachnu odklopte, potřete medem a do konce pečení ji potírejte.

Sdílejte:   | 
2

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (11 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Mildret, 1. 6. 2018, 11.01

Ja bych si dala hned ale kdybych měla mít tak dlouho zaplou troubu tak bychom se v bytě asi opravdu upekli i s kachnou

Mygara

Mygara, 25. 4. 2018, 14.06

tak takovou kachničku bych si nechala líbit

Zdeňka S., 7. 4. 2017, 17.18

Luxusní kachnička

Aliisha

Aliisha, 15. 1. 2017, 21.04

Tak tu bych si dala Ale teď a ne za 12 hodin

Petra Schoberová, 2. 12. 2016, 20.03

super, otázka jen zda to tak dlouho vydržím

Rulficka48

Rulficka48, 31. 10. 2016, 23.24

Sarka6, 16. 2. 2016, 23.45

Lahoda

lenkamaresova, 6. 12. 2015, 21.21

Tak to mzsím zkusit.

mckvak, 25. 11. 2015, 13.43

Na tohle bych si asi netroufla )

joice, 17. 11. 2015, 16.18

trvá to dlho, ale je výborná

Naši partneři

© 2013 - 2018 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací