Dort

zobrazeno 1275×

Vložil(a): Klier, 19. 1. 2017 14.09

více než 2 hod. složitější

Ingredience:

Na ozdobu:
Jahody
1,2 kg
Trubičky
5 balení
Na krém:
Mascarpone
2 ks
Smetana ke šlehání 33%
2 ks
Zakysaná smetana
2 ks
Polotučný tvaroh
1 ks
Smeta-fix ztužovač
1 ks
Cukr moučka
120 množství dle chuti
Vanilkový cukr
30 g
Na těsto / korpus:
Polohrubá mouka
200 g
Cukr moučka
200 g
Olej
10 lžíce
Vejce
4 ks
Vlažná voda
10 lžíce
Prášek do pečivá
1/2 ks

Nejrpve si uděláme korpus. 
Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme olej,vodu , mouku smíchanou s práškem do peciva. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků a pečeme při teplotě 170-180C. Korpus delam na normalnim plechu a pak jsem podle fotky vykrajovala , na dvoupatrovy dort. 
Mezitím co se nám peče korpus, uděláme si krém. 
Do velké mísy si dáme všechny suroviny na krém a vyšleháme. Musíme si dát pozor aby jsme nepřešlehali smetanu a aby se nesrazila. 
Korpus si vyrizneme, rozrizneme, a namazeme kremem,poskladame jahodama, priklopíme a opakujeme, namazeme a poskladame jahodama. Opakujeme dokud mame korpus. Cely dort pak potřeme krémem, poskládáme jahodama a okolo dáme trubičky. Necháme aspon přes noc ztuhnout. 
Snad se Vám povede a bude chutnat,po ochutnaní jsem ho delala pak i kamaradkam na oslavy jejich deti :) 

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (18 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

VaJána, 7. 12. 2020, 7.56

To musela Být pořádná oslava. Takový dort bychom jedli rok ale je teda nádherný .

Úča, 19. 11. 2020, 14.40

Nádherný a s jahodami ti nemá chybu

Gustawka, 7. 12. 2019, 23.57

Neskutečně dobrý

Mygara

Mygara, 9. 12. 2018, 19.30

Výborné, také musím vyzkoušet

Žofinka

Žofinka, 5. 10. 2018, 10.17

Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Fuga

Fuga, 15. 1. 2018, 5.41

Ten je naprosto dokonalý

Tinka1993, 10. 12. 2017, 19.24

Ten je krásny

k.o.r.i.n.e.k, 12. 3. 2017, 22.38

Tenhle dort by chtěl manžel, miluje ty trubičky

Petra Schoberová, 22. 1. 2017, 20.53

nádherný

Mildret, 20. 1. 2017, 20.59

Ten musí být luxusní. Počkáme na jahody a určitě si ho uděláme

k.o.r.i.n.e.k, 12. 3. 2017, 22.39

Já už se také hrozně těším na čerstvé jahody, z mrazáku to není ono a navíc dochází

© 2013 - 2021 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací