Žitné perníčky

zobrazeno 617×

Vložil(a): Katka, 17. 12. 2016 12.13

Pro vegetariány více než 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

žitná mouka
800 g
vejce
4 ks
máslo
240 g
med
8 lžíce
moučkový cukr
200 g
perníkové koření
1 lžíce
bio citronová kůra
2,5 g
jedlá soda
1 lžíce
mleté vlašské ořechy
100 g

Ze všech surovin zpracujte těsto a nechte 2 dny odpočívat v chladu. Pečte při 180 st. cca 7 minut dozlatova. Pokud je přepečete - ztvrdnou! Takže méně je více.

Sdílejte:   | 
1

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (10 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Gustawka, 10. 12. 2019, 9.48

snadné

Mygara

Mygara, 4. 12. 2018, 20.11

Výborné, také musím vyzkoušet

Žofinka

Žofinka, 15. 10. 2018, 9.40

Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Fuga

Fuga, 20. 1. 2018, 21.52

Tak proto je mám někdy tvrdé

Jarka mmm

Jarka mmm, 17. 12. 2016, 15.35

Jak moc je tam cítit ta zitna mouka?

Katka

Katka, 17. 12. 2016, 17.33

Jsou trošku méně sladké než klasika, ale jiný rozdíl není.

Zdeňka S., 17. 12. 2016, 12.49

To je super nápad z žitné mouky, my děláme jenom klasické, tak by jsme mohli udělat změnu

Katka

Katka, 17. 12. 2016, 14.28

Také jsme je letos dělali poprvé. Právě jsme dopekli.

Zdeňka S., 17. 12. 2016, 14.54

Teda vy jste jich udělali klobouk dolů , my tak ani ne polovinu

Katka

Katka, 17. 12. 2016, 17.32

Minimálně polovinu jich rozdáme po rodině a nic jiného nepečeme, takže zase tolik toho není. Ještě budeme zítra slepovat a zdobit.

© 2013 - 2020 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací