Vanilkové rohlíčky z pohankové mouky

zobrazeno 1359×

Vložil(a): k.o.r.i.n.e.k, 22. 11. 2017 7.43

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec Bez lepku více než 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

pohanková mouka
85 g
vlašské ořechy jemně mleté
100 g
růžová sůl
1 špetka
citronová kůra
1 množství dle chuti
javorový sirup
50-60 g
vanilkový lusk
1 ks

Zkusila jsem zdravější verzi vanilkových rohlíčků a ty se teď budou řadit mezi neojoblíbenější cukroví. jsou tužší, ale pár dní v chladu a změknou. Pro jistotu je možné k nim přidat rozpůlené jablka a změknou rychleji.

Všchny suroviny jsem smíchala dohromady. Vanilkový lusk je potřeba otevřít a vydalabat dřeň a tu přidat také, ale určitě půjde nahradit vanilkou i v jiné formě. Vypracovala jsem těsto a nechla přes noc v chladu. Vytvarujeme rohlíčky nebo je můžete (jako jsem to udělala já) vložit do formiček na pracny. Upečeme při střední teplotě dokud nejsou okraje růžové.

Já jsem je neobalovala, ale je možné je obalit v sušeném ovesném mléce.

Z dávky bylo tolik rohlíčků, kolik je na obrázku.

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (26 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

mikjana, 3. 1. 2021, 16.49

Vanikové rohlíčky s pohankové mouky nedělám, jen s normální.

danuse11, 22. 11. 2020, 21.21

Musím vyzkoušet dělám jiné

mikka27

mikka27, 29. 5. 2020, 21.27

Další prima recept na cukroví.

Gustawka, 4. 12. 2019, 21.57

vynikající

Romanka40, 2. 12. 2019, 16.06

Zajimavy recept

Sarka6, 3. 2. 2019, 19.02

Zkusím

Mygara

Mygara, 4. 1. 2019, 16.17

Výborné, také musím vyzkoušet

Žofinka

Žofinka, 6. 8. 2018, 21.15

Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Fuga

Fuga, 5. 12. 2017, 17.49

vypadaji moc dobre a mam na ne chut

sestricka1989, 1. 12. 2017, 21.49

Moc se mi líbí

© 2013 - 2021 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací