Špaldové sušenky s brusinkami a slunečnicí

zobrazeno 158×

Vložil(a): Yvette, 4. 10. 2016 10.12

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec do 30 min. jednoduchý

Ingredience:

rostlinný tuk
100 g
ovesné vločky
100 g
špaldová mouka
120 g
sirup, slad nebo med
80 g
lněné semínko pomleté
1 lžíce
prášek do pečiva
1 lžička
slunečnice
100 g
brusinky
2 hrst

100g rostlinného tuku
100g jemných a nejlépe mletých ovesných vloček
120g špaldové mouky
2 PL chia semínek (mohou a nemusí být)
80g nějakého sladkého sirupu, medu nebo sladu (při použití medu budou sušenky trochu tvrdší)
1 PL mletého lněného semínka namočeného
1 čl kypřícího prášku do pečiva (používám bezfosfátový, na trhu už je více značek)
špetička soli
100g slunečnicového semínka*
2 hrsti brusinek*

*zde prostor pro vlastní kombinace, místo slunečnice můžete použít mandle či své oblíbené oříšky, místo brusinek pak třeba rozinky nebo nesířené meruňky nakrájené na malé kostičky

Smíchejte prášek do pečiva s moukou a vločkami.
Vymíchejte máslo se sirupem či medem a lnenym seminkem. Poté obě směsi smíchejte.
Nakonec vmíchejte slunečnici a brusinky.
Pokud vám těsto nepřijde dost husté, dejte ho na chvíli do lednice, pak se s ním lépe pracuje.
Na plech s pečícím papírem tvarujte takové hromádky (nebo udělejte větší kuličky, které rozplácnete)
Pečeme při 150°C asi 20min

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (3 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Aliisha

Aliisha, 16. 2. 2017, 21.08

Domácí jsou prostě vždycky nejlepší

Petra Schoberová, 7. 12. 2016, 13.20

super zkusím

Zdeňka S., 4. 10. 2016, 14.16

Domácí jsou nejlepší, ale se slunečnicí jsem ještě nedělala.

Naši partneři

© 2013 - 2017 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací