Perníčky - letos nový recept 😉

zobrazeno 486×

Vložil(a): szendrejka, 17. 12. 2017 20.45

Pro vegetariány Bez vajec 30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

med
150 g
Cukr
250 g
Máslo
50 g
Mléko
4-5 lžíce
Hladká mouka
650 g
Sóda
2 lžíce
Perníkové koření
1 lžíce
Vajíčka
3 ks
Žloutek (bílek zůstává na potírání)
1 ks
Rum (nemusí být, já nedávám)
1 lžíce

V kastrůlku na mírné páře si roztopíme med, cukr, máslo a mléko poté celou směs smícháme se zbytkem ingrediencí.

Necháme v lednici, klidně i do druhého dne, já měla skoro dva dny 😁 a vykrajujeme a pečeme a zdobíme.... to u nás dělají hlavně děti 😉

Pečeme na 180 stupňů pouze 8-10 minut. Po vytažení mažeme bílkem.

Sdílejte:   | 
2

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (18 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Úča, 31. 10. 2020, 16.40

Tak doufám, že budou brzo měkké . Perníčky jsem ještě nedělala .

mikka27

mikka27, 22. 5. 2020, 11.59

Měkké perníčky jsou výborné.

Ivana.78, 20. 3. 2019, 20.59

Také dělám co jsou hned měkké.

Sarka6, 3. 2. 2019, 18.37

Zkusím

Mygara

Mygara, 6. 1. 2019, 11.15

Výborné, také musím vyzkoušet

janyesg, 6. 11. 2018, 0.04

Jak dlouho takové perníčky vydrží,když jsou hned měkké,jsem začátečník . Letos chci poprvé péct s dcerkou . Ne že by se u nás měly dlouho ohřát ,ale jak dlouho můžu dopředu tvořit? Dekuji

Žofinka

Žofinka, 5. 8. 2018, 21.14

Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

L.janicka.l

L.janicka.l, 21. 12. 2017, 18.41

Letos jsem zkusila ty predesle pernicky co tu jsou, priste zkusim tyto

editak, 19. 12. 2017, 16.51

to si založím na příští rok, mě se letos nepovedly

Jamu, 20. 12. 2017, 9.41

Taky se mi letos nepovedly:(

annahb, 26. 12. 2017, 12.16

mě také ne-mám je tvrdé

Zdeňka S., 19. 12. 2017, 7.18

Vypadají dobře taky nemám ráda ty co se musejí nechávat rozležet

© 2013 - 2020 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací