Medovníkové kuličky

zobrazeno 877×

Vložil(a): babu, 6. 12. 2017 21.02

Pro vegetariány více než 2 hod. složitější

Ingredience:

Na krém:
Slazené karamelové salko
1 ks
Změklé máslo
250 g
Na těsto / korpus:
Hladká mouka
500 g
Vejce
2 ks
Jedlá soda
2 lžička
Rozpuštěné máslo
60 g
Tekutý med
4 lžíce

Z mouky, vajec, sody, másla, medu a moučkového cukru vypracujeme těsto. Těsto rozválíme na nepravidelné placky, které pečeme při 180°C cca 10 minut. Necháme placičky vychladnout a poté je nastrouháme nebo rozmixujeme. Tuto směs budeme nadále používat a ještě v tom obalovat. Tak že si část nechte na obalování. Z karamelového salka a změkého másla ušleháme krém, tak aby by do hladka. Do ušlehaného krému přidáme nastrouhané pláty na potřebnou hustotu. Těsto dáme do lednice ztuhnout na 2 hodiny. Kuličky tak půjdou lépe tvarovat. Do kuliček mužeme přidat rozinky, madle, ale je to jen na vaší chuti. Já nic takového nedávala. Nakaonec kuličky obalíme ve zbylých rozmixovanýh drobečkách. Zachladíme a můžeme podávat. Dobrou chuť 

Sdílejte:   | 
2

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (32 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

mikjana, 11. 1. 2021, 14.12

Výborný recept, budu muset vyzkoušet, budou určitě skvělý.

danuse11, 23. 11. 2020, 22.36

Vypadá nádherně,krásný musím vyzkoušet dobrotu

mikka27

mikka27, 22. 5. 2020, 12.08

Budou určitě skvělé.

Sarka6, 3. 2. 2019, 18.43

Zkusím

Mygara

Mygara, 6. 1. 2019, 10.38

Výborné, také musím vyzkoušet

vivianr, 11. 12. 2018, 20.46

letos bych je chtěla dělat taky

Žofinka

Žofinka, 6. 8. 2018, 9.01

Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Monuli, 18. 3. 2018, 22.09

Medovníkové,musí být dobré

slavuska

slavuska, 13. 2. 2018, 22.01

ty jsem dělala, vloni, a vynikající

Janako

Janako, 6. 2. 2018, 20.53

Takove veci mi chutnaji 😊

© 2013 - 2021 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací