Marokánky
Vložil(a): veru.veru, 29. 11. 2014 19.49
Šlehačku nalijeme do kastrůlku, přimícháme mouku a cukr. Uvaříme kaši, kterou necháme vystydnout. Zatím si na malé kousky nakrájíme kandované ovoce a rozinky jestli jsou veliké. Oříšky si rozsekáme, ale ne úplně nadrobno. Do studené kaše vmícháme oříšky s ovocem a na plech s pečícím papírem děláme lžící malé kopečky, ze kterých uděláme vidličkou placičky asi půl cm silné. Vidličku si namáčejte do studené vody aby se těsto nelepilo. Pečeme v předehřáté troubě na 160 až 170 st. dozlatova. Pečeme vprostřed a potom dáme na chvilku nahoru, aby se opekl vršek. Dávejte pozor, na připálení. Hotové potřeme čokoládou. Marokánky jsou hned měkké a proto je nemusíte dělat hodně dopředu.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (19 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Žofinka, 29. 1. 2019, 8.28
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Mygara, 9. 7. 2018, 8.22
vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet

iva.t, 18. 4. 2017, 21.09
Milujeme marokánky

Fuga, 3. 2. 2017, 14.19
k čemu je tam ten 100% tuk na poření těch hotových marokánek

Aliisha, 25. 1. 2017, 20.29
Tak nevím, zda je vyzkoušet. Dle komentářů to moc dobře nešlo.