Jablečné ovesné cukroví

zobrazeno 523×

Vložil(a): vendy.z, 10. 3. 2017 8.26

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec do 30 min. jednoduchý

Ingredience:

rozinky
150 g
jablka
150 g
ořechy vlašské
150 g
skořice mletá
10 g
ovesné vločky
150 g
citrónová šťáva
10 g
med
30 g
sůl
1 g

Rozinky namočíme do vody a necháme chvíli namáčet. Mezitím si nameleme ovesné vločky najemno a přesypeme do mísy, pak si rozmixujeme vlašské ořechy a vzniklou tužší hmotu přendáme do mísy a spojíme s ovesnou moukou. Poté rozmixujeme oloupaná a pokrájená jablka a slité rozinky. Smícháme s ořechovo-ovesnou hmotou a dochutíme skořicí, špetkou soli, šťávou z citronu a dosladíme medem. Měla by nám vzniknout tuhé těsto, v případě potřeby přidáme namleté vločky nebo na zředění slitou vodu od rozinek či na doslazení med. Z těsta vytvoříme placičky, které dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C cca 10 minut. Můžeme navrch dozdobit vlašskými ořechy a posypat skořicí.

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (18 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

danuse11, 29. 11. 2020, 22.07

vypadá to dobře,jěště jsem nezkoušela musím udělat

mikka27

mikka27, 8. 11. 2020, 15.16

Úplně cítím vůni po bytě. Určitě budu zkoušet cukroví.

Gustawka, 7. 12. 2019, 21.43

Velice chutné

Mygara

Mygara, 18. 12. 2018, 21.10

Výborné, také musím vyzkoušet

Žofinka

Žofinka, 26. 9. 2018, 9.07

Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Fuga

Fuga, 3. 1. 2018, 14.21

mám ráda tyto zdravější verze klasiky

Mildret, 15. 3. 2017, 22.23

Taková klasika.

Aliisha

Aliisha, 11. 3. 2017, 22.07

Proč nedáte vlastní foto?

Zdeňka S., 10. 3. 2017, 19.18

Vypadají teda skvěle

L.janicka.l

L.janicka.l, 10. 3. 2017, 14.59

Neco podobneho jsem delala, stoji za to

© 2013 - 2021 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací