Tučňáci jako jednohubky

zobrazeno 1355×

Vložil(a): Anik, 25. 11. 2015 13.42

Pro vegetariány do 30 min. jednoduchý

Ingredience:

černé olivy
1 balení
sýr mozarella - třešničky
1 balení
mrkev
1 ks
plísňové sýry různých velikostí
2 ks

Příprava tučňáků je velmi snadná a rychlá. Polovinu oliv rozkrojíme podélně na dvě půlky, ty budou tvořit křídla. Spojíme je šikmě napíchnutým párátkem s kuličkami sýru mozzarella nejlépe tak, že párátko odlomíme, aby nebylo vidět. Oloupanou mrkev nakrájíme na kolečka a v každém kolečku vyřízneme malou výseč, která bude tvořit zobáček. Tyto výseče strčíme do nerozkrájených oliv, které nám budou tvořit hlavičky. Ty pak spojíme párátkem se zbytkem těla - bříškem s křídly a s vykrojeným kolečkem mrkve, které představuje tlapky.
Tučňáky naaranžujeme kolem ledovce tvořeného dvěma plísňovými sýry.

 Je třeba hosty upozornit na skrytá párátka držící křídla.

Místo oliv se dá použít i hroznové víno.

 

Sdílejte:   | 
3

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (16 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Gustawka, 5. 9. 2021, 19.52

Moc pěkné

nancy, 30. 10. 2020, 18.10

Nádherní tučňáčci, to vytvořit vyžaduje velkou trpělivost

Trendyterka

Trendyterka, 28. 8. 2019, 11.11

To je super. Už jsem to viděla myslím i v televizi

Žofinka

Žofinka, 17. 1. 2019, 13.17

Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Žofinka

Žofinka, 17. 1. 2019, 13.12

Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Mygara

Mygara, 16. 11. 2018, 10.07

vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet

Zdeňka S., 31. 3. 2017, 11.36

Na stole to musí vypadat parádně, skvělý nápad

Aliisha

Aliisha, 12. 1. 2017, 21.28

To je moc roztomilé.

Petra Schoberová, 5. 12. 2016, 13.56

bezvadné

Pavla33, 10. 7. 2016, 10.28

pěkné

© 2013 - 2021 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací