Talianska foccacia s rozmarínom, bazalkou, olivami a cherry

sledováno 1× zobrazeno 1393×

Vložil(a): zuzkagodarova, 21. 3. 2018 12.33

Pro vegetariány více než 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

teplá voda
175 ml
čerstvé droždie
8 g
špaldová hladká múka
200 g
špaldová celozrnná hladká múka
40 g
soľ
1 lžička
čerstvý rozmarín
1 množství dle chuti
bazalka
1 množství dle chuti
olivy
1 balení
cherry rajčinky
7 ks
  1. Do teplej vody si rozmrvíme droždie a ručne ho poriadne remiešame, aby sa úplne vo vode rozpustilo.

  2. Do misky pridáme múky, soľ a metličkou ručne zamiešame, aby sa ná nadýchalo. Pridáme vodu s rozpustenými kvasnicami a ručne, alebo stierkou vypracujeme veľmi lepivé cesto. Ak sa moc lepí, namočte si ruky trochu do vody. Cesto vyberieme, misku naolejujeme olivovým olejom a dáme cesto späť. Prikryjeme dvomi utierkami a necháme 20 minút odpočívať.

  3. Plech na pečenie si vymažeme olivovým olejom a vysypeme hrubou múkou, alebo krupicou. Cesto porozťahujeme po plechu. Ak sa cesto lepí, namočíme si ruky vo vode. Focacciu polejeme olejom a prstami po celej vtlačíme dierky. Necháme 5 minút postáť.

  4. Lístky rozmarínu si posekáme nadrobno a rozmrvíme po povrchu. Otrháme lístky bazalky, ktoré necháme v celku. Rajčinky prekrojíme napoly, každú polku vložíme do bazalky a vtlačíme do cesta skoro na dno. Olivy prekrojíme na tri časti a povtláčame do cesta. Posolíme ju. Prikryjeme dvomi utierkami a necháme 45 minút podkysnúť.

  5. Po 25 minútach kysnutia rozhorúčime rúru na 220 stupňov. Pečieme 12-15 min dozlatova.

  6. TIP: do oleja, ktorým polejete foccaciu, môžete prelisovať aj strúčik cesnaku. Pečením krásne zosladkavie. Ak máte radi jeho prenikajú chuť, potrite foccaciu po upečení cesnakom v oleji. Ak chcete robiť dávku na klasický plech, zdvojnásobte ingrediencie.

Sdílejte:   | 
3

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (20 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

annahb, 29. 12. 2021, 18.53

to vypadá moc dobře

Evanessa, 8. 11. 2021, 13.46

Zdravější verze, ten rozmarýn tomu musí dát skvělou chuť.

WeruskaSK

WeruskaSK, 14. 3. 2021, 14.37

tusim zacnem pestovat rozmarin, mam velmi rada taliansku kuchynu, recept ukladam

Bap, 10. 2. 2021, 18.33

Tuhle dobrotu chci taky vyzkoušet

mikka27

mikka27, 20. 5. 2020, 18.06

Moc bych chtěla ochutnat, nezbývá než si také připravit .)

Trendyterka

Trendyterka, 27. 8. 2019, 13.59

Tohle je moc prima recept

Sarka6, 3. 2. 2019, 14.18

Zkusím

Mygara

Mygara, 7. 1. 2019, 21.16

Výborné, také musím vyzkoušet

Žofinka

Žofinka, 4. 8. 2018, 14.08

Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Mildret, 5. 5. 2018, 6.54

Ta vypadá luxusně

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů