Talianska foccacia s rozmarínom, bazalkou, olivami a cherry
-
Do teplej vody si rozmrvíme droždie a ručne ho poriadne remiešame, aby sa úplne vo vode rozpustilo.
-
Do misky pridáme múky, soľ a metličkou ručne zamiešame, aby sa ná nadýchalo. Pridáme vodu s rozpustenými kvasnicami a ručne, alebo stierkou vypracujeme veľmi lepivé cesto. Ak sa moc lepí, namočte si ruky trochu do vody. Cesto vyberieme, misku naolejujeme olivovým olejom a dáme cesto späť. Prikryjeme dvomi utierkami a necháme 20 minút odpočívať.
-
Plech na pečenie si vymažeme olivovým olejom a vysypeme hrubou múkou, alebo krupicou. Cesto porozťahujeme po plechu. Ak sa cesto lepí, namočíme si ruky vo vode. Focacciu polejeme olejom a prstami po celej vtlačíme dierky. Necháme 5 minút postáť.
-
Lístky rozmarínu si posekáme nadrobno a rozmrvíme po povrchu. Otrháme lístky bazalky, ktoré necháme v celku. Rajčinky prekrojíme napoly, každú polku vložíme do bazalky a vtlačíme do cesta skoro na dno. Olivy prekrojíme na tri časti a povtláčame do cesta. Posolíme ju. Prikryjeme dvomi utierkami a necháme 45 minút podkysnúť.
-
Po 25 minútach kysnutia rozhorúčime rúru na 220 stupňov. Pečieme 12-15 min dozlatova.
-
TIP: do oleja, ktorým polejete foccaciu, môžete prelisovať aj strúčik cesnaku. Pečením krásne zosladkavie. Ak máte radi jeho prenikajú chuť, potrite foccaciu po upečení cesnakom v oleji. Ak chcete robiť dávku na klasický plech, zdvojnásobte ingrediencie.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (20 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
WeruskaSK, 14. 3. 2021, 14.37
tusim zacnem pestovat rozmarin, mam velmi rada taliansku kuchynu, recept ukladam
mikka27, 20. 5. 2020, 18.06
Moc bych chtěla ochutnat, nezbývá než si také připravit .)
Trendyterka, 27. 8. 2019, 13.59
Tohle je moc prima recept
Mygara, 7. 1. 2019, 21.16
Výborné, také musím vyzkoušet
Žofinka, 4. 8. 2018, 14.08
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané