Pomazánka z pečené červené řepy, s řeřichou a citrónovou šťávou

zobrazeno 139×

Vložil(a): skřítek, 8. 9. 2016 10.53

Pro vegetariány Bez vajec 30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

pečená červená řepa
1 ks
Lučina (ideálně domácí)
150 g
šťáva z citronu
1 ks
nasekaná řeřicha
2 lžíce
sůl a pepř
dle chuti
  1. Řepu dobře očistěte, položte na kus alobalu, pokapejte olivovým olejem a položte na ni snítku nějaké bylinky, máte-li chuť.
  2. Zabalte do alobalu a pečte na plechu v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 40 minut. Pokud byste nechtěli řepu péct, můžete ji též uvařit, ale výsledná chuť pomazánky nebude tak výrazná.
  3. Upečenou řepu oloupejte a nastrouhejte. Vmíchejte ji společně s řeřichou a citrónovou šťávou do lučiny, osolte a opepřete.
Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (8 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

editak, 16. 1. 2017, 17.01

Poprve jsem repu upekla a moc dobre...takze az mi vyklici rericha, jdu na to!

Aliisha

Aliisha, 9. 1. 2017, 21.37

Řepě jsem ještě nepřišla na chuť.

Ptáče 76, 10. 12. 2016, 19.44

zajímavé

Jana82, 9. 9. 2016, 14.03

Vyzkoušíme, máme hodně řepy na zahradě.

jitka46

jitka46, 8. 9. 2016, 21.56

má to hodně zajímavou barvu

Zdeňka S., 8. 9. 2016, 21.21

Taky řepu můžeme na jakýkoliv způsob

Adrianita, 8. 9. 2016, 20.53

Pečená řepa je delikatesa.

Petra Schoberová, 8. 9. 2016, 13.22

moc dobrá, řepu mám ráda

Naši partneři

© 2013 - 2017 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací