Pohanková pomazánka

zobrazeno 549×

Vložil(a): szendrejka, 8. 2. 2016 10.58

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec 30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

Světlá pohanka, může být i tmavá
1 hrnek
Voda
2 hrnek
Velká cibule
1 ks
Česnek
4 stroužek
sůl, pepř, majoránka
- množství dle chuti
Olivový olej
4 lžíce
Hořčice
1 lžíce
Kyselé okurky
2 ks

Pohanku propláchneme a osolenou vaříme do změknutí cca 20 minut.

Velkou cibuli a česnek nasekáme nadrobno a osmažíme dozlatova na lžíci másla nebo oleje. Osolíme, opepříme, okořeníme majoránkou, přidáme hořčici a zbytek oleje, přidáme k pohance a rozmixujeme.

Nakonec vmícháme nakrájené okurky (nemusí být, já třeba nedávám).

Nejlepší je na domácím chlebu, dělala jsem zrovna kváskový :)

Sdílejte:   | 
2

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (18 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Gustawka, 5. 9. 2021, 19.59

Zajímavý tip

Bap, 28. 2. 2021, 19.41

Pohanka je velmi zdravá

nancy, 8. 11. 2020, 11.18

Vypadá to sice dobře, ale zkoušet nebudu

Trendyterka

Trendyterka, 28. 8. 2019, 9.16

To vypadá moc dobře

Žofinka

Žofinka, 15. 1. 2019, 11.45

Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Mygara

Mygara, 18. 11. 2018, 20.45

vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet

Fuga

Fuga, 15. 4. 2018, 17.26

to je zajímavá zdravá varianta na škvarkovou

Anezzka, 21. 12. 2017, 18.31

Už jsem ji připravila, snad manžel bude mít radost

Aliisha

Aliisha, 13. 1. 2017, 20.38

Mňam a ještě k tomu ten domácí chleba

Zdeňka S., 2. 11. 2016, 16.17

Tu určitě vyzkouším, miluju škvarky i pohanku

© 2013 - 2023 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací