Pečená cizrna aneb večerní mlsání

zobrazeno 763×

Vložil(a): szendrejka, 11. 8. 2017 7.48

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec 30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

Cizrna
- množství dle chuti
Olivový olej
2 lžíce
Uzená paprika, sůl, či jiné koření na ochucení
- množství dle chuti

Cizrnu si večer namočíme a ráno slijeme vodu a vaříme doměkka. 

Pokud nám přijde návštěva, můžeme použít cizrnu už v nálevu z plechovky či sklenice. V tom případě cizrnu slijeme a propláchneme vodou. Necháme okapat.

Poté cizrnu zakápneme olivovým nebo jiným kvalitnějším olejem, přidáme červenou papriku nebo jiné bylinky, sůl a promícháme. Necháme tak 10-15 minut odležet, aby cizrna nasákla co nejvíc a pečeme na pekáčku či plechu vyloženém pečícím papírem cca 20 min. Já nechávám i déle, je pak tvrdší jako oříšky, ovšem pak taky ráda bouchá v troubě 😊 Tak na to pozor.

No a teď mi poraďte.... zdravý recept či ne??? 😁

Sdílejte:   | 
2

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (23 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

mikjana, 9. 9. 2020, 17.19

Vyzkouším, vypadá to dobře.

mikka27

mikka27, 4. 8. 2020, 22.33

Taky recept neznám a ráda vyzkouším.

Trendyterka

Trendyterka, 27. 8. 2019, 14.40

Paráda. Tohle neznám a stoprocentně vyzkouším

vendilka3, 13. 8. 2019, 12.01

to určitě vyzkouším !

Mygara

Mygara, 29. 12. 2018, 8.10

Výborné, také musím vyzkoušet

Žofinka

Žofinka, 1. 9. 2018, 11.20

Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

slavuska

slavuska, 14. 1. 2018, 13.43

pečenou cizrnu jsem jedla kdysi v Turecku, tam to prodávají, doma jsem nezkoušela

Fuga

Fuga, 24. 12. 2017, 23.47

Určitě zdravý recept, o tom bych nepochybovala

k.o.r.i.n.e.k, 4. 9. 2017, 8.25

Je to pěkné a asi to bude i zdravé, člověk má někdy dilema

Čertice, 16. 8. 2017, 10.24

Jestli je to dobré tak je to určitě zdravé

© 2013 - 2020 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací