Pečená cizrna aneb večerní mlsání

zobrazeno 66×

Vložil(a): szendrejka, 11. 8. 2017 7.48

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec 30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

Cizrna
- množství dle chuti
Olivový olej
2 lžíce
Uzená paprika, sůl, či jiné koření na ochucení
- množství dle chuti

Cizrnu si večer namočíme a ráno slijeme vodu a vaříme doměkka. 

Pokud nám přijde návštěva, můžeme použít cizrnu už v nálevu z plechovky či sklenice. V tom případě cizrnu slijeme a propláchneme vodou. Necháme okapat.

Poté cizrnu zakápneme olivovým nebo jiným kvalitnějším olejem, přidáme červenou papriku nebo jiné bylinky, sůl a promícháme. Necháme tak 10-15 minut odležet, aby cizrna nasákla co nejvíc a pečeme na pekáčku či plechu vyloženém pečícím papírem cca 20 min. Já nechávám i déle, je pak tvrdší jako oříšky, ovšem pak taky ráda bouchá v troubě 😊 Tak na to pozor.

No a teď mi poraďte.... zdravý recept či ne??? 😁

Sdílejte:   | 
2

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (12 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Čertice, 16. 8. 2017, 10.24

Jestli je to dobré tak je to určitě zdravé

baru86, 13. 8. 2017, 8.32

Hmm, velmi lákavé, asi vyzkouším!

NiFee, 12. 8. 2017, 11.41

Sama som tento recept neskúšala ale jedla som. Je to mnamka. Mala som aj v sladkom prevedení .

Adelinka, 12. 8. 2017, 6.18

Tento recept už jsem párkrát viděla, ale zatím nezkoušela.

Aliisha

Aliisha, 11. 8. 2017, 19.55

To zkusím

L.janicka.l, 11. 8. 2017, 15.50

Dobrutka

navji, 11. 8. 2017, 13.26

znám, stejný recept mám od Danči Hájkové, fitnesstrenérky

rodinka, 11. 8. 2017, 11.56

vyzkousim

Zdeňka S., 11. 8. 2017, 11.36

Já už se na tohle chystám delší dobu. Musím konečně vyzkoušet

patricia077, 11. 8. 2017, 10.30

mnam mnam znám

Naši partneři

© 2013 - 2017 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací