Křupky z pomerančové kůry

zobrazeno 888×

Vložil(a): veru.veru, 31. 1. 2015 9.41

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec více než 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

pomeranče
libovolně ks
cukr
kolik šlupek, tolik cukru
voda
  1. Pomeranče umyte pod horkou vodou a kartáčkem vyčistíte.
  2. Nožem oddělte kůru od dužiny.
  3. Ty namočíme do studené vody na 2 dni, vodu měníme 3x denně.
  4. Šlupky nakrájejte na tenké pásky.
  5. Vložíte je do hrnce a zasypete cukrem - približně v takové hmotnosti jakou mají šlupky.
  6. Hrnec položíte na sporák a pomalu zahříváte, šlupky pustí šťávu a cukr sa Vám pěkně rozpustí.
  7. Pridáte plyn a mícháte dokud se všechen sirup neodpaří – pomerančové slupky sa Vám pěkně zesklovatí.
  8. Potom je vyndáte na papír vychladnout (kdo chce, může po vychladnutí posypat ještě práškovým cukrem.
  9. Jestli je hned nesníte samotné nebo máčené v čokoládě, nepoužijete v bábovkách a koláčích nakrájené na kostky, můžete je uskladnit v dózách s uzávěrem, aby nestvrdly.

 

Sdílejte:   | 
5

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (22 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Gustawka, 5. 9. 2021, 19.22

Zajímavý recept

nancy, 15. 10. 2020, 16.04

Kandovanou pomerančovou kůru už jsem jedla, ale křupky ještě ne

Trendyterka

Trendyterka, 28. 8. 2019, 13.06

Super. To může být moc dobré

Žofinka

Žofinka, 27. 1. 2019, 9.30

Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Mygara

Mygara, 6. 11. 2018, 20.46

vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet

slavuska

slavuska, 12. 3. 2018, 22.07

to by mě nenapadlo, ale prodává se kndovaná, tohle bude asi podobné

Zdeňka S., 31. 3. 2017, 13.36

Já znám pomerančovou kůru jenom kandovanou

mirka244, 6. 2. 2017, 23.23

zajímavé

Aliisha

Aliisha, 12. 1. 2017, 21.02

To bych si dala. Dobrý nápad.

Petra Schoberová, 4. 12. 2016, 21.26

super

© 2013 - 2021 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací