Francouzská topinka

zobrazeno 1291×

Vložil(a): vendy.z, 4. 7. 2016 11.11

Pro vegetariány do 30 min. jednoduchý

Ingredience:

banánové, ananasové, batátové, mrkvové či tykvové pyré nebo z konzervované dýně
2 lžíce
skořice
2 lžička
krajíc celorzrnného chleba
4 ks
nepřilnavý olej ve spreji
1 ks
pomazánka z rostlinného tuku bez transfig. MK
2 lžíce
javorový sirup, moučkový cukr nebo čerstvé ovoce
1 množství dle chuti
vločky z lněných semínek (nemusí být)
1 množství dle chuti

1. V mělké míse rozšlehejte vejce, pyré a skořici. Přidejte krajíce chleba a nechte je ve směsi 30-60 sekund a přitom je jednou obraťte. (Nenechávejte je ve směsi déle, protože by se chléb rozmočil.)

2. Vystříkejte nepřilnavou pánev olejem ve spreji a postavte ji na středně rozpálenou plotýnku. Jakmile se pánev rozpálí, přidejte rostlinný tuk. V okamžiku, kdy začíná prskat, přidejte nasáknuté krajíce chleba (chgtete-li posypte je vločkami ze lněných semínek). a usmažte je po obou stranách do zlatohněda, což potrvá na každé straně 2-3 minuty. Podávejte horké se sirupem, moučkovým cukrem nebo ovocem.

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (18 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Gustawka, 5. 9. 2021, 20.08

Vynikající

danuse11, 10. 3. 2021, 17.11

Krásná a dobrá.

70dandule70, 1. 3. 2021, 22.19

,vypadá to krásně určitě vyzkouším

Bap, 27. 2. 2021, 13.25

Vypadá to opravdu nádherně

nancy, 23. 11. 2020, 15.51

Vypadá to krásně, určitě bude i dobré.

Trendyterka

Trendyterka, 28. 8. 2019, 7.39

Snídaně jako pro královnu

Žofinka

Žofinka, 9. 1. 2019, 19.18

Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Mygara

Mygara, 24. 11. 2018, 10.51

Výborné, také musím vyzkoušet

Fuga

Fuga, 13. 2. 2018, 20.46

ta vypadá velmi luxusně

Aliisha

Aliisha, 9. 1. 2017, 21.48

Ale tak tohle musím ochutnat

© 2013 - 2021 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací