Domácí máslo
Vložil(a): Ela Kdolská, 19. 9. 2017 11.43
Vybíráme 33% smetanu. Nejlépe v krabičce již od 19.90 Kč. Na kostku másla 250g potrebujeme zhruba 650ml smetany. Vedlejší produkt je podmáslí, pokud ho nepijete (ja ano), udělejte kváskový chléb. Škoda vylít. Postup - Smetanu vylijeme do nádoby a šleháme mixérem tak dlouho, dokud nevznikne šlehačka kterou dále přešlehaváme do te doby, dokud se neoddělí podmáslí a máslo. Podmáslí slijeme, máslo uhněteme a propereme pod vodou aby se zbavilo podmáslí, můžeme dochutit bylinkami. Tip - Tescoma prodává ruční "mlátič" šlehačky...tu mám já a krásně mi zhubly ruce po denním tlučení smetany na máslo :-D ...navíc získáte pořádnou sílu v rukou.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (22 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Trendyterka, 27. 8. 2019, 14.20
Super. Domácí je prostě domácí

Mygara, 31. 12. 2018, 19.54
Výborné, také musím vyzkoušet

Žofinka, 31. 8. 2018, 14.46
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

slavuska, 14. 1. 2018, 13.38
občas taky dělám. jednou v listopadu jsme sehnala smetanu za 13,5, tak jsem koupila asi 10, a dělala ve velkém a šlehač mi stávkoval, tak jsem to stloukla ručně ve velký sklenici od okurek, po půllitrech

Fuga, 18. 12. 2017, 13.00
už jsem také vyráběla, ale jak šla cena dolů, tak zase kupuji .-))

k.o.r.i.n.e.k, 14. 11. 2017, 15.13
Domácí máslo jsem také dělala a bylo moc dobré, ale nevyšlo levněji než kupované