Domácí karamel

sledováno 1× zobrazeno 563×

Vložil(a): veru.veru, 3. 12. 2014 15.37

Pro vegetariány Bez vajec do 30 min. jednoduchý

Ingredience:

bílý cukr
1 hrnek
máslo
6 lžíce
kvalitní šlehačka
1/2 hrnek

Příprava karamelu je hrozně rychlá, takže si všechno připravte ať to máte po ruce. Pozor, pokud na vás karamel šplíchne, tak počítejte s tím, že to pálí jak blázen a památku na to budete mít až do dalších Vánoc. Proto dělejte vše raději v hlubším kastrolu a pomalu.
Ohřejte cukr na střední žár, až se začne rozpouštět, začněte míchat. V momentě kdy má rozpuštěný cukr jantarovou barvu, přidejte opatrně máslo a dál míchejte. Máslo karamel prosvětlí, nenechte ho zase zhnědnout zpátky do jantaru, pak už s ním nic neuděláte. Odstavte a opatrně, pomalu přidávejte smetanu, až se vše zcela promíchá. Nechte stát a při pokojové teplotě přelijte do nádobky. Uchovávejte v lednici. Pokud si karamel necháte, je báječný jako omáčka třeba na palačinky, poháry a další mlsání.

Sdílejte:   | 
5

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (20 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

nancy, 8. 10. 2020, 18.29

Dělám ze Salka

Trendyterka

Trendyterka, 28. 8. 2019, 13.43

Lepší než že Salka

Žofinka

Žofinka, 28. 1. 2019, 13.06

Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Mygara

Mygara, 10. 7. 2018, 20.45

vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet

slavuska

slavuska, 12. 3. 2018, 22.12

velká dobrota

Zdeňka S., 31. 3. 2017, 15.19

Já moc karamel nemusím, ale domácí bych zkusila

Aliisha

Aliisha, 11. 1. 2017, 21.59

To priotě musím ochutnat. Jak já miluji karamel

Petra Schoberová, 3. 12. 2016, 23.00

dobrota

Pavla33, 10. 7. 2016, 7.17

dobrotka

k.o.r.i.n.e.k, 31. 5. 2016, 16.34

to musí být dobré

© 2013 - 2020 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací