Domácí chipsy

zobrazeno 469×

Vložil(a): szendrejka, 24. 11. 2016 10.46

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec do 30 min. jednoduchý

Ingredience:

brambory
1 kg
Slunečnicový olej
- množství dle chuti
Mořská sůl
- množství dle chuti

Brambory oloupeme (pokud mají hezkou slupku nemusíte), na struhadle je nakrouháme na cca 2 mm silné plátky a dobře je utěrkou usušíme. 

V hlubokém hrnci nebo pánvi či fritéze rozpálíme vysokou vrstvu oleje, vložíme do něj brambory a smažíme je asi 5 minut. Poté je vyndáme a po cca 1/2 minutě je vložíme zase zpět, ale jenom tak na 3 vteřiny. Na to je dobré sítko nebo jako ve fritéze drátěná síťka. Po opětovném smaźení budou krásně křupavé. Posypeme solí a podáváme.

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (17 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Trendyterka

Trendyterka, 27. 8. 2019, 20.33

Lepší než z obchodu

Mygara

Mygara, 3. 12. 2018, 16.41

Výborné, také musím vyzkoušet

Žofinka

Žofinka, 16. 10. 2018, 13.17

Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Monuli, 15. 3. 2018, 21.16

Děláme,je to moc dobré

Fuga

Fuga, 23. 1. 2018, 5.34

Já je dělala jednou a měla jsem je pěkně mastné

Kikinka30, 13. 4. 2017, 18.10

Byly hned pryč...

Ptáče 76, 10. 12. 2016, 18.55

zkoušeli jsme domácí dělat a slepily se k sobě a nešli oddělat

Aliisha

Aliisha, 6. 12. 2016, 21.48

Už jsem také připravovala a doma to sklidilo velký úspěch.

Sooňaa, 3. 12. 2016, 8.16

Take delam domaci,sice.ne uplne chipsy,jsou to dukatky,ale cca na 1kgbrambor pouziju 1lzicku oleje,takze nejsou mastne..

Petra Schoberová, 2. 12. 2016, 7.30

není nad domací

© 2013 - 2020 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací