Pruhovaná buchta

sledováno 1× zobrazeno 502×

Vložil(a): nikolava, 17. 5. 2015 9.12

30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

Polohrubá mouka
300 g
Cukr
200 g
Vanilkový cukr
1 ks
Prášek do pečiva
1 ks
Vejce
4 ks
Olej
200 ml
Bílý jogurt
200 ml
Bílý jogurt
1 lžíce
Kakao
2 lžíce

Předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte a vysypte dortovou formu.

Prášek do pečiva lehce vmíchejte do mouky a na chvíli odložte, než na ni přijde řada. Vajíčka pokojové teploty vyšlehejte s vanilkovým a krupicovým cukrem. Přilijte olej a za stáleho šlehání přidávejte střídavě po lžících mouku a jogurt. Těsto rozdělte na dvě stejné části. Do jedné části vmíchejte navíc lžíci jogurtu a kakao.

Abyste docílili zebra efektu, dejte do středu formy nejprve dvě lžíce světlého těsta a na to pak opět do středu dvě lžíce tmavého těsta. Střídejte stále světlé těsto s tmavým a pořád nalévejte do středu formy, dokud nespotřebujete celé těsto.

Pečte přibližně 50 minut, 10 minut před koncem pečení bábovku překryjte alobalem. Tím docílíte, že bábovka bude uvnitř upečená a na povrchu nebude spálená.

Recept je z internetu, ale včera jsem zkoušela a je výborná

Sdílejte:   | 
2

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (9 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Zdeňka S., 20. 4. 2017, 9.40

To vypadá moc krásně, jak je to takhle barevné

Fuga

Fuga, 9. 2. 2017, 16.21

mně se nikdy nepovede tak prostřídat barvy

Aliisha

Aliisha, 29. 1. 2017, 20.39

Pěkné. Tu ráda zkusím.

Sooňaa, 6. 12. 2016, 15.32

Tak ta vypada super. Jsem zvědavá,zda se mi povede take tak.hezky pruhovana

Petra Schoberová, 5. 12. 2016, 7.04

moc dobré

jitkamety, 8. 3. 2016, 21.14

super recept

lenkamaresova, 5. 12. 2015, 19.38

Vypadá to super!

joice, 17. 11. 2015, 20.10

veľmi chutné

janicka2, 17. 6. 2015, 13.23

To vypadá srandovně, bude určitě dobrá.

Naši partneři

© 2013 - 2017 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací