Povidlové koláčky z kynutého jogurtového těsta

sledováno 1× zobrazeno 410×

Vložil(a): sestricka1989, 28. 8. 2015 8.23

30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

Na drobenku:
polohrubá mouka
150 g
cukr moučka
100 g
máslo
100 g
vanilkový cukr
1 balení
Na náplň:
povidla
1 množství dle chuti
skořice
1 množství dle chuti
cukr
1 množství dle chuti
Na těsto / korpus:
polohrubá mouka
2 hrnek
hladká mouka
1 hrnek
bílý smetanový jogurt
150 ml
mléko
150 ml
olej
100 ml
droždí
30 g
cukr
2 lžíce
sůl
1 špetka
rum
1 lžíce
citronová kůra
1 lžička
vejce na potření
1 ks

Postup přípravy receptu

Nejdříve do vlažného mléka dáme trochu cukru a droždí. Necháme chvíli nakynout. V míse smícháme všechny přísady na těsto a přidáme kvásek. Těsto pořádně zamícháme a dáme pod utěrku kynout. Povidla smícháme se skořicí a cukrem. Uděláme drobenku - máslo smícháme s cukrem a moukou. Vykynuté těsto rozdělíme na stejné kousky, naplníme povidly a zabalíme. Na plechu do každého uděláme důlek, potřeme vejcem a dáme drobenku. Chvíli necháme na plechu ještě kynout. Pečeme dorůžova.

Sdílejte:   | 
3

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (12 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Zdeňka S., 20. 4. 2017, 9.03

Jdu do nich, vypadají neskutečně dobře

Fuga

Fuga, 21. 3. 2017, 9.32

tento typ koláčů dělává moje babička

Aliisha

Aliisha, 30. 1. 2017, 21.22

Lákavá dobrota. Ráda zkusím.

Sooňaa, 6. 12. 2016, 11.37

Vypadaji moc lakave

Petra Schoberová, 5. 12. 2016, 12.41

vypadají užasně

nikihiphop, 14. 3. 2016, 20.13

Oh bože ty musej být

jitkamety, 8. 3. 2016, 21.09

ty bych mohla jíst v kuse

lenkamaresova, 5. 12. 2015, 17.59

Vypadají luxusně.

joice, 17. 11. 2015, 20.11

veľmi obľúbené

jitka46

jitka46, 16. 9. 2015, 22.50

povidla miluju, vyzkoušíme

Naši partneři

© 2013 - 2017 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací