Kofolový perník

zobrazeno 1623×

Vložil(a): Lusesita25, 3. 12. 2016 20.49

30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

Hladké mouky
350 g
Cukr krupice (stačí i méně)
300 g
Vejce
2 ks
Oleje např. Řepkový
2 lžíce
Holandského kakaa
2 lžíce
sáček kypřícího prášku
1 ks
Sáček kypřícího prášku do perníku
1 ks
Kofoly
300 ml
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. V míse smícháme všechny ingredience kromě Kofoly, tu přilijeme až na závěr (neděste se toho, že to docela šumí a celkově to trochu připomíná chemickou reakci) a ještě jednou celou směs pořádně promícháme. Potom těsto rovnoměrně rozetřeme na plech a pečeme asi 20 až 30 minut, podle toho, jak máme perník vysoký (prostě do něj píchněte špejlí, až nebude lepit). Navrch můžeme namazat kyselejší marmeládou např. meruňkovou nebo rybízovou, polít čokoládou. No prostě chuti a fantazii se meze nekladou.
Sdílejte:   | 
2

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (23 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Gustawka, 10. 12. 2019, 10.07

Kofolu nemám ráda

Trendyterka

Trendyterka, 24. 9. 2019, 21.00

Slovo Kofola je u nás zakázané takže asi nevyzkouším

Eliška Kozlova, 7. 12. 2018, 10.51

To je super typ. Často používán při pečení sodovku, Kofola a pernik určitě patří k sobě 😉

vendy.z, 7. 12. 2018, 6.15

Fofola?

Mygara

Mygara, 3. 12. 2018, 17.06

Výborné, také musím vyzkoušet

Žofinka

Žofinka, 15. 10. 2018, 19.58

Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Fuga

Fuga, 22. 1. 2018, 3.12

Už jsem recept někde viděla, ale nezkusila

Čertice, 9. 12. 2016, 21.59

To zkusím u nás perník jede ve všech možných verzích

Blankasiro, 5. 12. 2016, 10.51

taky už jsem dříve zkoušela, mě moc chutnal ale manželovi ne-e, má radši klasiku

Petra Önder (petrao)

petrao, 5. 12. 2016, 3.07

Už jsem ho jedla u kamarádky a je moc dobrý!!

© 2013 - 2021 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací