České buchty

sledováno 1× zobrazeno 724×

Vložil(a): szendrejka, 18. 1. 2016 22.44

Pro vegetariány 30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

Vlažné mléko
2 hrnek
Droždí kostka
1 ks
Máslo
100 g
Moučkový cukr
50 g
Žloutky
3 ks
Vanilkový cukr
1 ks
Hladká mouka
550 g

Máslo s cukrem, žloutky a vanilkovým cukrem třeme asi 10 minut (v robotu stačí míň). Mezitím si necháme vzejít kvásek z 1 hrnku vlažného mléka a kostky droždí. Ten pak přidáme k utřenému máslu, přidáme zbylé mléko a mouku. Vypracujeme vláčné těsto (nelepivé). Pod utěrkou necháme kynout cca 40minut. 

Těsto vyklopíme na vál, rozválíme na placku. Rozkrájíme na čtverečky, plníme nádivkou (kdo co rád- tvaroh, mák, ořechy, povidla). Každou potřeme tukem a klademe těsně vedle sebe do vymazaného pekáčku. 

Buchty necháme v teple ještě chvíli dokynout a pak pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 20 minut. 

Nakonec potřeme ještě teplé buchty mlékem nebo rozehřátým sádlem, (já nedala nic a taky dobré) :)

 

Sdílejte:   | 
5

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (17 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

nancy, 6. 11. 2020, 21.41

Kynuté buchty dělám plněné jablečnými povidly a jsou vynikající

Gustawka, 24. 11. 2019, 13.12

dobrá klasika

Trendyterka

Trendyterka, 25. 9. 2019, 20.11

Zdravější verzi určitě ráda vyzkouším , takové buchty totiž miluju

Žofinka

Žofinka, 16. 1. 2019, 8.38

Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Mygara

Mygara, 18. 11. 2018, 21.40

vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet

Fuga

Fuga, 22. 4. 2017, 13.35

buchty s domácími povidli jsou nej.

Zdeňka S., 20. 4. 2017, 7.51

Taky pořád pátrání po dokonalém receptů na buchty, tak vyzkoušíme a uvidíme

Aliisha

Aliisha, 1. 2. 2017, 20.46

Mňam, jen se zakousnout.

nikihiphop

nikihiphop, 12. 3. 2016, 18.56

Jako od babičky

Petra Schoberová, 17. 2. 2016, 6.20

dobrutka

© 2013 - 2021 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací