České buchty
Máslo s cukrem, žloutky a vanilkovým cukrem třeme asi 10 minut (v robotu stačí míň). Mezitím si necháme vzejít kvásek z 1 hrnku vlažného mléka a kostky droždí. Ten pak přidáme k utřenému máslu, přidáme zbylé mléko a mouku. Vypracujeme vláčné těsto (nelepivé). Pod utěrkou necháme kynout cca 40minut.
Těsto vyklopíme na vál, rozválíme na placku. Rozkrájíme na čtverečky, plníme nádivkou (kdo co rád- tvaroh, mák, ořechy, povidla). Každou potřeme tukem a klademe těsně vedle sebe do vymazaného pekáčku.
Buchty necháme v teple ještě chvíli dokynout a pak pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 20 minut.
Nakonec potřeme ještě teplé buchty mlékem nebo rozehřátým sádlem, (já nedala nic a taky dobré) :)
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (18 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Trendyterka, 25. 9. 2019, 20.11
Zdravější verzi určitě ráda vyzkouším , takové buchty totiž miluju

Žofinka, 16. 1. 2019, 8.38
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Mygara, 18. 11. 2018, 21.40
vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet

Fuga, 22. 4. 2017, 13.35
buchty s domácími povidli jsou nej.

Aliisha, 1. 2. 2017, 20.46
Mňam, jen se zakousnout.

nikihiphop, 12. 3. 2016, 18.56
Jako od babičky