Pohankové karbanátky

zobrazeno 514×

Vložil(a): ziia, 9. 4. 2017 19.32

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků 30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

pohanka nebo pohanková lámanka
200 g
zelenina (dle chuti)
150 g (množství dle chuti a konzistenci směsi)
vejce
2 ks
kukuřičná strouhanka
1 množství dle chuti
cibule
1 ks
česnek
2 stroužek
drcený kmín, majoránka, petržel, sůl, pepř
1 množství dle chuti (na dochucení)
olej nebo sádlo
1,5 dcl (dle potřeby na smažení/pečení)

Pohanku nebo pohankovou lámanku propláchněte vodou a vařte ve vodě či vývaru v poměru 1 díl pohanky na 1,5 dílu vody 5 minut a pak nechte pod pokličkou ještě „dojít“. Mezitím v kastrůlku orestujte cibuli a zeleninu (např. nastrouhaná mrkev, může být i hrášek, pastiňák apod.) a následně duste do změknutí. V zelenině by pak neměla zůstat voda, která by směs zbytečně ředila. Zeleninu je možné i pomačkat, aby se lépe spojila s pohankou. Dále přidejte 2 vejce a ochuťte solí, pepřem, česnekem (česnek lze i vynechat), drceným kmínem, majoránkou a petrželí. Do směsi přidejte tolik kukuřičné strouhanky, aby byla hmota kompaktní a šly z ní vytvarovat karbanátky.

Karbanátky můžete smažit na troše oleje nebo sádla na pánvi z obou stran, případně je můžete upéct dozlatova v troubě na 180-200 stupňů, trvá to asi 30 minut (dle typu trouby). Servírovat můžete s bramborovou přílohou nebo třeba jen samotné, případně s pečivem. :-)

Sdílejte:   | 
1

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (14 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Mygara

Mygara, 20. 12. 2018, 20.38

Výborné, také musím vyzkoušet

Žofinka

Žofinka, 13. 9. 2018, 20.43

Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Fuga

Fuga, 31. 12. 2017, 3.54

To vypadá velmi slibně, dělám, ale bez pohanky

snany, 12. 4. 2017, 1.10

Musím vyzkoušet, jen nahradím vejce a upeču v troubě. Děkuji za zajímavý recept

k.o.r.i.n.e.k, 10. 4. 2017, 21.11

Moc zajímavé, třeba by manžel nepoznal z čeho to je

inglulie2, 10. 4. 2017, 12.01

Mám pohanku moc ráda a maso se snažím omezovat

patricia077

patricia077, 10. 4. 2017, 11.04

mám ráda .-)

Mildret, 10. 4. 2017, 7.38

Ty vypadají luxusně

Kikinka30, 9. 4. 2017, 21.36

Delam a jsou vyborny

Zdeňka S., 9. 4. 2017, 20.51

Skvělý nápad , ještě bych dovnitř dala sýr

© 2013 - 2020 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací