Škubánky s mákem

zobrazeno 1078×

Vložil(a): Lucie2, 5. 11. 2014 9.54

Pro vegetariány Bez vajec 30 min. - 2 hod. složitější

Ingredience:

brambory (hodně škrobu)
1,5 kg
bezlepková mouka (SPAR free from, Mix B)
230 g
sůl
1 špetka
máslo
na tvoření noků a na polití
moučkový cukr
na posypání
mletý mák
na posypání

Oloupané a na velké kostky nakrájené brambory uvaříme v lehce osolené vodě do poloměkka. Brambory by měly být sotva pomořené.  Část vody slijeme, ale nevyléváme. Brambory lehce rozšťoucháme vařečkou a posypeme bezlepkovou moukou. Zalijeme vodou z brambor, přiklopíme pokličkou a necháme asi 20 minut na teple mouku dobře propařit. Pak brambory s bezlepkovou moukou dobře vymícháme nejlépe elektrickým šlehačem na hladkou, nelepivou hmotu. Lžící namočenou v rozpušťěném másle vykrajujeme nočky. Na talíři je posypeme mletým mákem, moučkovým cukrem a pokapeme rozpuštěným máslem.

Sdílejte:   | 
2

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (25 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

babca216, 4. 1. 2021, 18.50

Klasika, kterou dělám a má úspěch

nancy, 6. 10. 2020, 11.25

Škubánky nedělám, ale jedla jsem je u mojí švagrové a byly opravdu dobré

Kateřina Fárová, 18. 5. 2020, 16.44

Ty by mohli být dobré, vyzkouším.

mikjana, 13. 5. 2020, 17.17

Tak ty už jsem dlouho nejedla, naposledy, když jsme měli na zahradě mák.

Ketris

Ketris, 7. 10. 2019, 15.53

U nas velmk oblibene

Trendyterka

Trendyterka, 26. 8. 2019, 11.30

Takové dělá babička

Žofinka

Žofinka, 29. 1. 2019, 9.36

Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Mygara

Mygara, 3. 7. 2018, 14.10

vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet

Nikoll, 21. 12. 2017, 9.02

Zbožňuji škubánky ale spíš se strouhankou

wěrgl, 6. 12. 2017, 21.25

miluji všechno co je sladké nejvíc ovšem buchtičky z krémem

© 2013 - 2021 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací