Koláč s pudinkem a s jablky

zobrazeno 4883×

Vložil(a): Lucie2, 5. 11. 2014 10.59

Pro vegetariány 30 min. - 2 hod. velmi složitý

Ingredience:

bezlepková mouka
400 g
máslo (nebo Hera)
250 g
vejce
1 ks
cukr krystal
1 lžíce
kypřící prášek do pečiva
1 ks
mléko
7 lžíce
nastrouhaná jablka
3 ks (náplň)
cukr krystal
8 lžíce (náplň)
vanilkový cukr
1 ks (náplň)
pudinkový prášek bez lepku
1 ks

Nejdříve si připravíme těsto. Mléko při přípravě přidáváme postupně, aby těsto nebylo řídké, ale naopak tužší, protože ho budeme válet. Potom ho dáme do lednice na 1/2 hodiny odpočinout. Mezitím si připravíme náplň. Nastrouhaná jablka pocukrujeme, pustí tak šťávu. Přidáme pudingový prášek, promícháme a dáme na chvíli do lednice místo těsta. To si rozdělíme na dvě půlky a vyválíme dvě stejné placky. Jednu dáme do vymazané a vysypané formy nebo na plech. Poklademe na něj náplň a přiklopíme druhým dílem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180- 200 °C asi 30-40 minut. Horní díl koláče můžeme pro ozdobu a exklusivnější chuť posypat plátky mandlí. 

Sdílejte:   | 
3

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (17 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

nancy, 6. 10. 2020, 11.23

To musím udělat, ten pudink s jablky mě zaujal

mikjana, 19. 5. 2020, 20.29

Velice dobrý recept.

Ketris

Ketris, 7. 10. 2019, 15.52

Tohle obcas taky delam, ma to vzdy velky uspech

Trendyterka

Trendyterka, 26. 8. 2019, 11.26

Vypadá neodolatelně

Žofinka

Žofinka, 29. 1. 2019, 10.01

Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Mygara

Mygara, 3. 7. 2018, 12.40

vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet

Zdeňka S., 1. 4. 2017, 13.09

Mňamka, jablečné koláče mám snad nejraději

annahb, 30. 3. 2017, 9.49

výborný jablečné koláče můžu

mirka244, 7. 2. 2017, 15.14

super recept

Aliisha

Aliisha, 30. 12. 2016, 16.11

Opět hodně známý recept. Mňam.

© 2013 - 2021 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací