Hrníčková mramorovo-kefírová bábovka

sledováno 4× zobrazeno 24611×

Vložil(a): Christie, 10. 10. 2014 23.41

Pro vegetariány 30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

Hladká mouka
2 hrnek
Moučkový cukr
1 hrnek
Olej
1 hrnek
Vejce
2 ks
Neochucené kefírové mléko
1 hrnek
Vaniliový cukr (vanilkový)
1 ks
Prášek do pečiva
1 ks
Holandské kakao
2 lžička
Máslo nebo ztužený tuk
1 ks ((kousek na vymazání formy))

Hrníčková mramorovo-kefírová bábovka

Příprava: Do mísy vmícháme mouku, moučkový cukr, vajíčka, prášek do pečiva, vaniliový cukr, kefír (lze použít i acidofilní mléko nebo 250 g měkkého tvarohu), olej a mícháme, dokud nebudeme mít hladké těsto. Trošku hotového těsta si odlijeme do hrnku, asi do poloviny hrnku, a vmícháme holandské kakao. Mezi tím si vymažeme formu, vysypeme polohrubou moukou. Těsto z mísy nalijeme do vymazané formy a na něj naléváme cik cak kakaové těsto z hrnečku. Pečeme v rozehřáté troubě na 180°C cca 40 minut (zkuste do hotového těsta píchnout špejlí). Jakmile bábovka vychládne, stačí pocukrovat moučkovým cukrem.

Dobrou chuť!

Sdílejte:   | 
9

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (27 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Janako

Janako, 27. 5. 2018, 11.12

Bábovky u nás letí

Mildret, 25. 5. 2018, 15.09

Také delavame. Je to rychlovka a nikdy nezklame.

Tinka1993, 14. 3. 2018, 7.43

Vyzerá úžasne

Zdeňka S., 10. 4. 2017, 13.59

Dnes je zrovna v plánu

iva.t

iva.t, 8. 4. 2017, 13.39

tento recepr musím zkusit.

Aliisha

Aliisha, 18. 1. 2017, 15.30

Znám a je dobrá. Nám tedy moc chutná

Ptáče 76, 10. 12. 2016, 19.31

skvělá bábovka

Fuga

Fuga, 6. 12. 2016, 9.54

rychlovky dělám často:-)

Zdeňka S., 5. 8. 2016, 8.30

Skvělá rychlovka , nikdy nezklame.

k.o.r.i.n.e.k, 4. 5. 2016, 12.57

podobný recept také dělám a když se tam dá ochucené kefírové mléko tak se taky nic nestane a má to trochu jinou chuť

Naši partneři

© 2013 - 2018 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací