Váha a vyšetření dítěte

zobrazeno 231×

Vložil(a): Anonymní, 2. 12. 2016 21.26

Na dotaz odpovídá MUDr. Jana Anna Nováková (sante)

Dobrý den, syn porodní váha 3150 g., nyní v 10-ti měsících má jen 6700 g, 70 cm. Příkrmy jsem začala zavádět od začátku 6. měsíce postupně, nyní je již na 5-ti příkrmech za den. Ráno, večer a v noci kojím, když si řekne, tak i během dne. Mezi 6. a 8. měsícem u něj došlo k úbytku váhy o 4OO gramů - bojkotoval kojení, to mi ale došlo až později, podařilo se nám překonat. Mezi 8. a 10. měsícem je přibral zpět, ale za poslední 3 týdny se jeho váha nezměnila. Jí podle mě dobře, k obědu a k večeři až 250 gramů masozeleninového příkrmu s přílohou, k snídani mu dělám kaše (sní až 3OO g.) a k svačinám má většinou ovoce nebo chleba. Syn se plazí, popolézá, má podle mě hodně pohybu a je to spokojený veselý kluk. Od narození v noci špatně spí a často se budí (např. 7x za noc). Kvůli nízké váze mu již byla brána krev, vše, na co byl testován vyšlo dobře (alergie na lepek, nedostatek železa). Na 10-ti měsíční prohlídce toto úterý mi lékařka řekla, že pokud do příštího týdne nepřibere, pošle ho na hospitalizaci do nemocnice, aby mu udělali další vyšetření. Nechci nic zanedbat, ale hospitalizaci nepovažuji za řešení a je pro mě příliš radikální. Co by jste mi doporučila Vy? Nějaké další vyšetření? Zařazení něčeho do jídelníčku? Nebo opravdu pobyt v nemocnici? Moc děkuji za odpověď.

Sdílejte:   | 
0

Máte dotaz na odborníka z této poradny? Zeptejte se

sante , 5. 12. 2016, 8.09

Dobrý den, váha 6700 g je při normální porodní hmotnosti na deset měsíců opravdu nízká. Navíc, pokud tomu dobře rozumím, je od šesti měsíců prakticky stejná. Návrh vaší lékařky tedy považuji v tomto případě za naprosto rozumný. Alespoň budete mít jistotu, zda je všechno v pořádku.

Pro přidání dotazu je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

© 2013 - 2019 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací