Chřipka - riziko pro miminka

zobrazeno 88×

Vložil(a): Anonymní, 26. 1. 2019 21.40

Na dotaz odpovídá MUDr. Jana Anna Nováková (sante)

Dobrý den paní doktorko,
chtěla bych Vás požádat o názor na riziko chřipky pro miminka. Dceři je pět a půl měsíce (je kojena + 1 denně příkrm, já očkovaná proti chřipce nejsem). Chtěla jsem s ní teď po očkování (Hexacima, Prevenar 13) začít chodit na kurzy pro batolata a plavání miminek. Začínají se ale objevovat varování před počínající chřipkovou epidemií, kdy se ani nedoporučuje dávat děti do školky, protože se mezi nimi chřipka nejvíce šíří. Dočetla jsem se, že u takto malých dětí do jednoho roku může být pravá chřipka velmi vážnou, až život ohrožující nemocí. Nechci jí za každou cenu chránit před normálními chorobami, imunitu si vybudovat musí a ráda bych, aby do kurzů pro miminka už začala chodit. Ale nerada bych také riskovala něco opravdu vážného. Chtěla bych Vás proto požádat o názor z praxe, zda je opravdu vhodnější počkat s kurzy třeba na březen, až hlavní vlna chřipky pomine. Nebo je pravděpodobnost, že by něco chytila malá, a když nejsou rizika tak vážná, a můžeme v klidu na kurzy vyrazit.
Moc děkuji a přeji hezký den!

Sdílejte:   | 
0

Máte dotaz na odborníka z této poradny? Zeptejte se

sante , 28. 1. 2019, 9.27

Dobrý den, chřipka je vážné onemocnění v každém věku. Kromě chřipky je nyní sezóna respiračních onemocnění, které v dětském kolektivu kolují. Připadalo by mi rozumnější odložit nástup do kurzů na jaro, určitě do té doby o nic nepřijde.

Pro přidání dotazu je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

© 2013 - 2019 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací