Spořící účet?

zobrazeno 1371×

Vložil(a): Leňulka, 25. 1. 2018 13.17

Maminky chceme s manželem založit nějaký účet kam by jsme si dávali peníze aby jsme našetřili nějakou rezervu pro strýčka příhodu. Co je nejlepší? Nejlépe aby jsme tam normálně nemohli jen v tom případě potřeby, hned. Je vůbec něco takového? Taky chceme začít spořit dceři na nějaký účet ale aby k tomu v případě potřeby byl přístup dřív a ne až jí bude 18-20let.

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Jana Novotná, 21. 1. 2024, 14.55

Dobrý den, pro rezervu pro strýčka příhodu, můžete zvážit založením spořícího účtu nebo investičního, na který budete pravidelně ukládat peníze. Tímhle způsobem budete mít finanční prostředky k dispozici, kdykoliv budete potřebovat. Pokud chcete spořit pro svou dceru a zároveň mít možnost přístupu k penězům dříve, můžete zvážit vytvoření spořicího účtu na její jméno s tím, že budete jejím zákonným zástupcem. Já jsem se rozhodla pro koupi činžovního domu, kterými bude vydělávat dlouhá léta. Na internetových stránkách https://www.hcreality.cz/ jsem si objednala správu nemovitostí. Já se nemusím o nic starat a každý měsíc mi chodí pravidelný příjem.

ivetkaprochazkova, 22. 9. 2023, 23.16

Dle mého skromného a nezkušeného názoru jsou tedy spořící účty už tak sto let za opicema. Nemám to rozhodně nikomu za zlé, ale domnívám se, že prostě nic tak převratného to zase není. Lepší je se rozhlížet, třeba bude mít někdo tip.

naseivanka, 26. 9. 2023, 15.09

Jojo tipovat takové věci na úspory a investice je dobré, přesně jak píšete. Já jsem se delší dobu nemohla rozhoupat, bylo mi hodně líto toho že prostě ty peníze nemám, ale jak říkáte.Mně se prostě líbí už jenom to že ty peníze si někam mohu vložit ať pracují za mě.

ivetkaprochazkova, 26. 9. 2023, 15.10

Jakmile se člověk naučí že každá vydělaná koruna za něj prostě může pracovat tak si myslím že je za vodou a už nemusí nic velkého řešit. Ono to opravdu není tak složité začít ty peníze ve velkém vydělávat. Horší je se na začátku rozhoupat a opravdu něco koupit.

naseivanka, 26. 9. 2023, 15.12

Máte v tom velkou pravdu, ty počáteční investice v mládí jsou dost velká věc. Já třeba zvolil p2p půjčky investice přes https://www.julu.cz/investment-offer/ a dodnes toho nelituji. Kupovat totiž třeba takové garáže nebo zahrady, na to jednak nemám peníze a za druhé prostě.. no je to moc papírování.

lucie25987, 14. 7. 2023, 21.38

Já spořící účet nemám. Rodiče mi založili stavebko, které mi vypršelo před dvěma lety, tak se peníze hodily, protože jsme zrovna stavěli dům, ale pak už jsem si nic podobného nezakládala. Nepřijde mi to totiž nijak zvlášť výnosné. To jsou mnohem lepší nějaké investiční kovy, u kterých jde cena pořád nahoru. Nám s manželem se nejvíc líbila investiční platina, kterou jsme si objednali z https://zlataky.cz/ostatni-investicni-kovy a já chci ještě nějaké zlato .

kristyrychla, 26. 1. 2023, 14.45

Moji milí, kdybyste raději místo zakládání spořícího účtu který vám vynese 7 % se zajímali o https://www.julu.cz investování do půjček tak uděláte lépe. Opravdu není na škodu nějaké ty peníze protočit přes P2P půjčky. Vezměte si to aspoň z té druhé stránky, pomůžete lidem! A v životě se vám to vrátí, věřte mi.

ivanka386, 16. 7. 2020, 16.30

Jestli vás zajímají investice i to, kam se časem otočí vaše peníze. Určitě bych doporučila svěřenské fondy. Je to jedná z mála jistot v tomto státě plném nejistot. Našla jsem si jednu stránku, kde to docela dobře objasňují a nabízejí i nějaké ty služby v tomto okruhu. Je to web https://www.alphacitizen.com/cs

ivanka386, 19. 4. 2020, 11.15

Spořící účty jsou v dnešní době nesmyslné, dle mého názoru. Daleko větší smysl má investovat do něčeho co je v této době na vzrůstu. Například kryptoměny. Hodně jsem se dočetla zde http://mojepenize.com/ a za poslední rok nám to hodně stouplo. Tak o tom popřemýšlejte:-)

Nina Červenková, 31. 5. 2020, 19.51

V tomto s vámi určitě souhlasím. Do kryptoměn podle mě má pořád smysl investovat. Jestli pro vás můžu mít jeden tip, tak než se do nějaké velké investice vrhnete, tak určitě zkuste mrknout třeba i sem: https://investitura.cz/ Je to web, který je přímo investování věnovaný a dá se odtud načerpat poměrně dost informací.

Venhudy, 6. 12. 2019, 19.43

Dobrý den. Spořící účet není úplně lukrativní z pohledu zhodnocení. Tam je benefit spíše v jistotě a taky v tom, že máte peníze kdykoliv k dispozici. Nicméně předpokládám, že to asi ani nebude vaše preference = peníze vybírat v krátkém časovém horizontu. Můžete zkusit i něco odvážnějšího. Obecně samozřejmě platí, že čím větší riziko, tím větší výnosnost. Relativně oblíbené je pořád třeba zlato, zkuste mrknout sem: https://finex.cz/investicni-zlato-jak-nejvyhodneji-investovat-do-zlata/ . Hodně štěstí každopádně a než se do něčeho pustíte najděte si detailní informace .

koliaska105, 24. 3. 2020, 23.11

Díky za tip na ten článek. Právě nad investicí do zlata v poslední době taky docela uvažuju. Už nějakou dobu sleduji tento investiční magazín https://www.investice.cz/ a právě tam před časem psali, že by na to mohla být vhodná doba.

Cherrynka, 30. 1. 2018, 12.14

Taky jsem se na to tady ptala... ale docela nic moc, úroky malé

vendy.z, 29. 1. 2018, 19.38

Nic takového nemáme, jen investiční spoření

Mygara

Mygara, 27. 1. 2018, 6.34

já dětem zařídila spořící na jejich jméno a teď lituji, úrok snížili a já na ty peníze nesmím šahat jen když prokáži, že je zase dám dítěti atd. a na to jsem líná, takže tam už nic neposíláme a spoříme na vlastní jméno

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů